‘Simply Asian’ – Eveline Wu

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789043926287

Eveline Wu haar roots liggen in Shanghai en dit is ook waar haar liefde voor eten startte. Toen ze zestien jaar was immigreerde ze met haar familie naar Nederland omdat haar vader de kans kreeg om als chef in een restaurant aan de slag te gaan. Koken werd haar dus met de paplepel ingegoten. In 1999 werd zij eigenaar van het eerste wok restaurant van Nederland. Waarop andere volgenden: MOOD met een Aziatisch-Franse keuken in Eindhoven Rotterdam en Tilburg, MOOD Streetfood ook in Eindhoven en Rotterdam, Het Stadspaviljoen en You Ning beiden in Eindhoven. Eveline Wu is niet de minste, zo won zij in 2016 met een dessert de ‘World Championship Chinese Cuisine en heeft ze haar eigen kookprogramma op 24kitchen.

Met Simply Asian wil zij de lekkerste Aziatische gerechten brengen om thuis te maken. En hier is zij met glans in geslaagd. Het boek bevat een kort voorwoord waarin Eveline zichzelf voorstelt maar ook legt ze uit hoe belangrijk eten is in de Aziatische cultuur. Hierna volgt een introductie met de belangrijkste ingrediënten, waarvan de meeste in de gewone supermarkt ook terug te vinden zijn.

Het boek zelf is opgedeeld in verschillende hoofdstukken volgens het land waar de gerechten vandaan komen: China, Japan, Thailand, Vietnam en Korea en op het einde ook een handig register waar de ingrediënten en gerechten in alfabetische volgorde in vermeld staan.

De meeste gerechten uit Simply Asian zijn hier in Europa reeds gekend, zoals voorbeeld de Thaise Pad Thai, de Chinese Wontonsoep of de Japanse Teriyaki. Ze worden op een eenvoudige manier uitgelegd zodat iedereen deze gemakkelijk thuis zelf kan maken, zelfs de beginnende kok. De ingrediënten zijn makkelijk te vinden, in de toko, Aziatische winkel en meestal zelfs ook in de betere supermarkt. Bij elk recept staat een mooie, duidelijke bijpassende foto.

Sommige van deze gerechten maakte ik reeds, maar de recepten weergegeven in dit kookboek zijn eenvoudiger. Er komen geen ingewikkelde technieken te pas waar men soms speciaal Aziatisch kookgerief voor nodig heeft. Als ik zin heb in Aziatisch eten en het snel op tafel wil toveren, dan raadpleeg ik snel even dit kookboek. Het is een van die boeken die doet wat het belooft: simpele, heerlijke gerechtjes. Wat zeker een meerwaarde is, is dat bij sommige gerechten ook de verschillende stappen visueel voorgesteld worden zoals bijvoorbeeld bij de crispy wontons waar bij elke plooistap een foto ter illustratie wordt weergegeven. Zo kan je op een eenvoudige manier de stappen opvolgen.

Voor deze recensie maakte ik onder andere de Laziji (kip met rode pepers), chow mein met gebakken beef, black pepper beef, zalm teriyaki, Pad Thai en Pad Kra Pao.

Simply Asian maakt de Aziatische keuken toegankelijk voor iedereen en een echt aanrader voor eenieder die deze keuken wil leren kennen en ermee wenst te experimenteren. Zeer handig om dit boek steeds bij de hand te hebben in de keuken. 4 sterren.

Silke
Boekencast

Genre: non-fictie, culinair
Uitgever: Kosmos
ISBN: 9789043926287
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s :175
Uitgave: 24 augustus 2023

Met dank aan Kosmos uitgevers voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review