‘Simply Asian’ – Eveline Wu

‘Simply Asian’ – Eveline Wu

Eveline Wu haar roots liggen in Shanghai en dit is ook waar haar liefde voor eten startte. Toen ze zestien jaar was immigreerde ze met haar familie naar Nederland omdat haar vader de kans kreeg om als chef in een restaurant aan de slag te gaan. Koken werd haar dus met de paplepel ingegoten. In 1999 werd zij eigenaar van het eerste wok restaurant van Nederland. Waarop andere volgenden: MOOD met een Aziatisch-Franse keuken in Eindhoven Rotterdam en Tilburg, MOOD Streetfood ook in Eindhoven en Rotterdam, Het Stadspaviljoen en You Ning beiden in Eindhoven. Eveline Wu is niet de minste,...

Lees meer
0

‘Karsu’s Kitchen’ – Karsu Dönmez

Karsu Dönmez is in Nederland een gekende zangeres en pianiste. Maar naast een muzikale carrière heeft zij ook een passie voor koken. Zo heeft ze haar eigen kookprogramma, Karsu’s Turkse keuken, op 24kitchen en op haar YouTube kanaal, waar ze naast muziek ook kookvideo’s plaatst, heeft ze heel wat volgers. Zowel haar culinaire liefde, als haar muzikale passie startten in het restaurant van haar ouders. De Turkse keuken was voor mij een van mijn eerste kennismakingen met de wereldkeuken, en ik was dan ook benieuwd naar haar kookboek: Karsu’s kitchen. Deze verscheen enkele weken na de vreselijke aardbeving die Turkije...

Lees meer
0

‘De kookschool voor Potterheads’ – Tanja Dusy

Het werk van J.K. Rowling over de avonturen van Harry Potter blijft populair, zelfs vijfentwintig jaar na het verschijnen van het eerste deel blijft het lezers aantrekken. Na de boeken kwamen de films en andere merchandising zoals schooltassen, sleutelhangers, poppen, etc… en nu ook kookboeken. Potterheads zijn er ondertussen over gans de wereld, dit zijn grote Harry Potterfans die zich groeperen en samenkomen, zo is er onder andere ook een Belgische en Nederlandse Potterhead vereniging. Eerder verscheen voor hen reeds De bakschool voor Potterheads en nu is er De kookschool voor Potterheads. De auteur Tanja Dusy is geen onbekende in...

Lees meer
0

‘De keukens van Oekraïne’ – Olia Hercules

‘De keukens van Oekraïne’ – Olia Hercules We horen heel wat in de media over Oekraïne, en er zijn al heel wat boeken over verschenen sinds de oorlog er vorig jaar begon. Met De keukens van Oekraïne leren we een andere kant van het land kennen, geen conflicten met Rusland en andere ellende, maar heerlijke recepten. Naast de gekende borsjtsj (die eigenlijk Russisch is) kon ik me niet voorstellen wat typisch Oekraïense gerechten zijn. Als foodie die geïnteresseerd is in de wereldkeuken was ik toch wel nieuwsgierig. De auteur Olia Hercules is niet de minste, ze komt oorspronkelijk uit het...

Lees meer
0

‘Doodmoe en dol gelukkig’ – Jan Versteegh

Jan Versteegh, welke Nederlander kent hem niet. Ooit begon hij als gymleraar waarna deze duizendpoot opklom tot presentator van o.a. Lingo, maar ook was Jan te zien in verschillende tv programma’s en films zoals Wie is de mol, waar hij de rol van mol met verve speelde! Versteegh is getrouwd met Dieuwertje en samen hebben ze twee dochters Lulu en Bella. In samenwerking met de Ouders van nu, een tijdschrift voor (aanstaande) ouders, waar Versteegh al verschillende columns voor schreef, schrijft hij nu een boek over de eerste jaren van het ouderschap. Eerlijk gezegd vond ik Jan Versteegh op televisie...

Lees meer
0