Wie zijn wij?

Dag lieve boekliefhebbers,

 

Peter
Ik woon in Tiel, ben in 1967 geboren in Zwijndrecht en heb ook heel wat jaren gewoond in Rhenen. Ik ben getrouwd met Claudia en wij hebben een samengesteld gezin met drie volwassen kids. Mijn grote passies in het leven zijn gezin, familie, vrienden, muziek en lezen. Mijn muziek vinyl verzameling is mijn trots. En die kan altijd uitbreiding gebruiken (sorry, Claudia) Ik verzamel geen boeken.

Mijn recensieboeken gaan naar goede doelen of naar ‘minibiebjes’. Ik lees het liefst papieren boeken omdat ik in mijn recensie ook graag iets vertel over het uiterlijk van een boek. Ik lees vrijwel alles en heb een grote voorkeur voor thrillers, muziekboeken, geschiedenis en nieuwe boeken van mijn favoriete auteurs. Na jarenlang recensies te hebben geschreven voor een verdwenen boekenclub, ben ik nu met een klein team aan medeliefhebbers gestart met Boekencast. Daarnaast lever ik mijn recensies aan Bazarow. Hoe meer we lezen, hoe beter!

 

 

 

 

Kim
Hoi, mijn naam is Kim, midden twintig, en samen met mijn vriend en onze kleine nachtbraker Daan wonen wij in het mooie Betuwe. Boeken zijn al een grote passie, sinds ik een klein meisje was. Niet alleen lezen is een grote passie, ook stijldansen is iets wat ik graag doe! Daarnaast ben ik fan van alles wat met gezondheid en ziekenhuizen te maken heeft. De afleveringen van ER en Grey’s Anatomy kan ik bijvoorbeeld dromen. Als ik even niet met mijn neus in de boeken zit, heb ik van een van mijn passies mijn werk gemaakt en werk ik op een uitslaapkamer in ons streekziekenhuis. Eerder had ik mijn eigen blog Books I Care About, nu gezellig samen met een groep een stuk leuker als je het mij vraagt!

 

 

 

 

 

Severine
Mijn naam is Severine. Ik ben geboren in 1986 en woon in West-Vlaanderen, regio Kortrijk. Daar leef ik samen met mijn man en mijn twee lieve maar evenzeer ondeugende katten. Lezen doe ik al van zodra ik dat kon. Daarvoor las mijn moeder mij dagelijks voor, wat de leesmicro in mij waarschijnlijk heeft geprikkeld. Mijn liefde voor boeken is met de jaren alleen maar gegroeid. Het liefste lees ik thrillers, jeugdboeken en young adult. Romans zijn mijn aan mij besteedt, tenzij ze over WOII gaan. Overal waar ik ga heb ik wel een boek bij mij, zodat ik elke vrije minuut kan besteden aan mijn favoriete hobby: lezen. Daarnaast ben ik ook een grote muziekliefhebber, houd ik van zingen en volg ik intensief de Formule 1. Daar kijk ik al naar sinds ik in mijn wieg zit 🙂. Inmiddels ben ik een vijftal jaar bezig met recenseren. Eerst voor LekkerLezen, en dan sinds begin 2019 voor Perfecte Buren. Nu dit hoofdstuk is afgesloten, is het tijd voor iets nieuws. Samen met een aantal boekenvrienden zijn we nu gestart met onze eigen gloednieuwe blog Boekencast. Daarnaast recenseer ik ook nog voor Bazarow. Hoe meer boeken, hoe meer vreugde!

 

 

 

Silke
Op 10 juni 1979 zag ik het levenslicht in Brugge, hier woon ik samen met mijn vriend en twee lieve katers Snortje en Mushu. Ik heb altijd al een brede interesse gehad in cultuur. Zo houd ik van musea, tentoonstellingen, kunst, geschiedenis en reizen. Ook koken is een grote passie. Vanaf mijn eerste woordjes die ik kon lezen ben ik een boekenwurm. Mijn liefde voor literatuur werd nog eens extra aangewakkerd door mijn oom en tante die in een bibliotheek werkten, via hen kon ik steeds de allernieuwste boeken ontlenen. Lezen doe ik het liefst in bed, net voor het slapengaan. Waarna ik kan wegdromen over de personages uit de boeken die ik aan het lezen ben. Lezen doe ik om uit de dagelijkse sleur te ontsnappen en te kunnen ontspannen. Een paar van mijn favoriete auteurs en boeken zijn onder andere Umberto Eco, John Shors, Colleen McCullough, Kevin Valgaeren en Michaël Ende’s ‘Neverending story’.

Nancy
Ik ben Nancy De Brucker, geboren en getogen in Sint-Niklaas sinds 1967. Sinds 2000 woon ik samen met mijn hubby in Belsele. We hebben een volwassen dochter die nu een gezinnetje heeft en waar we echt van genieten. Dat zijn echt quality time momenten!

Ik heb altijd fulltime gewerkt maar kreeg enorme tegenslag met mijn rug en ben nu chronisch rug patiënte. Door dit heb ik al heel wat moeten verduren en verwerken en na ettelijke operaties ben ik nu thuisgebonden. Ik vul dan ook mijn dagen met lezen (indien mogelijk) Gelukkig dat ik dus graag lees en dat ook dit een invulling is in mijn leven, op deze manier zit ik lekker in mijn vel. Kleuren voor volwassenen vind ik ook zeer leuk om te doen, daar kom ik ook mee tot rust en is zalig om te doen.
Zoals gezegd kom ik heel zelden buiten maar waar ik altijd enorm naar uitkijk, is onze jaarlijkse reis naar Rhodos. Dit is zowat mijn 2e thuis geworden en daar komen we echt tot rust. We genieten van elke minuut!

Ik ben eigenlijk al van in de middelbare school een fervent lezer en de bieb was voor mij de ultieme plaats om te vertoeven. Je kunt wel stellen dat lezen zowat mijn voornaamste hobby is. Ik lees zowel in het Nederlands als in het Engels en nu nog ontdek ik elke dag nieuwe auteurs. Ik heb dan ook een ellelange lijst van boeken die ik nog wil lezen en die maar blijft groeien. Mijn andere bezigheid is tv kijken en vooral Engelse series, zoals bv. Downton Abbey. Mijn favoriete muziek is nog altijd die van de jaren ’70 & ‘80.

Ik las bijna altijd thrillers maar door te beginnen recenseren kwamen andere genres mijn richting uit. Nu lees ik thrillers, romans, feelgoods en non-fictie boeken. Ook gaat mijn interesse uit naar boeken over de Holocaust, die verhalen blijven me fascineren, ondanks de gruwelijkheden. Voorheen recenseerde ik bij Perfecte Buren maar ben nu bij Boeken-Cast. Wat ook het leuke is aan Boeken-Cast, is dat we elke dag met elkaar in contact staan. Er worden leuke ideeën uitgewisseld, tips over boeken en zowat bijna alles wordt in de groep gedeeld. Het is fijn om te weten dat we er voor elkaar zijn. Vroeger had ik echt favoriete auteurs maar ik kan nu niet echt meer zeggen dat ik die nog heb; er zijn zoveel goede auteurs voor mij die elk op hun eigen manier mij een enorme voldoening geven door hun verhalen te delen.

Ellen B.

Ik woon in Herk-de-Stad, België en ben geboren in 1984. Ik ben getrouwd met Nick en we zijn fiere baasjes van onze Welsh Terriër, Sil. Ik werk als begeleidster en zorg voor jongvolwassenen met een ernstige meervoudige beperking. In mijn vrije tijd houd ik van wandelen met onze Sil, genieten van een lekkere koffie of een goed Belgisch biertje, naar een goede podcast luisteren, muziek luisteren/spelen, lezen en schrijven. Als kind was ik al een veellezer. Het maximum aantal boeken die ontleend mochten worden in de bibliotheek, waren niet genoeg om een hele week door te komen. In een boek kruipen en op avontuur gaan, wat is er heerlijker dan dat?
Ik was dan ook ontzettend blij dat ik als recensent mocht starten bij Boekencast. Vroeger las ik vooral waargebeurde verhalen, romans, en liefst nog die met een historisch kantje. Maar sinds ik recensent ben, ben ik ook andere genres beginnen appreciëren zoals thrillers en fantasieverhalen. Het liefst recenseer ik debuutromans. Om die schrijvers, die hun eerste stapjes in de schrijverswereld zetten, een duwtje in de rug te kunnen geven.

 

Joke
Al van jongst af aan ben ik gek op lezen en neem nog steeds overal een boek mee naar toe. Een dag niet lezen is ondenkbaar voor mij. Sinds 2016 schrijf ik regelmatig recensies en neem deel aan leesclubs, wat een toegevoegde waarde geeft.

In 2021 kreeg ik de vraag om voor Perfecte Buren te recenseren, wat inmiddels niet meer bestaat. In 2022 ben ik voor boeken-cast gaan recenseren en schrijf gemiddeld zo’n 6 recensies per maand. Er gaat veel tijd in zitten, maar doordat ik (helaas) niet meer kan werken heb ik die voldoende.

Mijn favoriete genres zijn thrillers, feelgood, young adult, fantasy, fictie en non-fictie en culinair. Ik wissel graag verschillende genres met elkaar af. Naast lezen hou ik van motorrijden, formule 1 kijken, tuinieren, klussen, bakken, breien, sporten en lekker eten.

 

 

 

 

Sonja

Ik ben Sonja Hubregtse en woon in het Zeeuwse plaatsje Goes. Ik ben getrouwd en heb twee zonen (geboren in 2008 en 2011). Ik vind het heerlijk om feelgoodromans te lezen en af en toe een thriller of kinderboek.

Papieren boeken hebben mijn voorkeur, omdat het naar mijn mening gezelligheid uitstraalt in huis. Wanneer ik niet met m’n neus in de boeken zit, ben ik graag aan het bakken in de keuken, kijk ik naar GTST, ga ik wandelen en in de winter skiën. We vinden het heerlijk om met het gezin reizen te maken waarbij we veel zien. Mijn man en ik hebben jaren geleden een rondreis Amerika gemaakt. Heerlijk om zo nog meer van de wereld te kunnen ontdekken!

Als kind hield ik niet zo van lezen. Zeker niet op de Middelbare school met de verplichte leeslijsten. Ik schreef veel liever verhalen in een dagboek of schrift. Mijn hbo-opleiding (richting Media en PR) heeft ervoor gezorgd dat het schrijven van teksten mijn passie zijn geworden. Voorheen schreef ik al voor Perfecte Buren; nu recenseer ik met veel plezier bij Boeken-Cast.

 

 

 

Wilma

Mijn naam is Wilma. Ik woon samen met mijn man, mijn twee hondendames en inmiddels nog een kattendame in een rijtjeshuis in Huizen. Lezen is mijn grote passie van jongs af aan. De hoeveelheid boeken die ik als kind mocht lenen per 3 weken had ik al ruim voor tijd uit. Daarom las ik als puber veel Engelse boeken daar deed ik wat langer over.

Ik lees van alles en nog wat van fictie tot non fictie. Science fiction en horror (zombies e.d.) houd ik niet van. Mij maak je blij met een prachtige roman zoals ‘Het achtste leven’ of ‘De ontembare’ maar ook een fijne Scandinavische thriller of historische roman. Een feelgood lees ik ook wel maar vaak vind ik die toch te voorspelbaar.

Wij hebben een tijd in Zweden gewoond en wij hopen als we met pensioen zijn weer terug te gaan. De Scandinavische romans roepen die sfeer van Zweden weer op en zo ben ik dan toch even terug. Naast lezen werk ik fulltime deels in loondienst als secretaresse van de bestuurder en deels als zelfstandige officemanagement/ projectondersteuner/ salesoffice dat zorgt voor de afwisseling. Mocht ik nog wat vrije tijd hebben dan ben ik ook graag aan het borduren of quilten of iets anders creatiefs.

 

Ingrid

Hai, ik ben Ingrid, 50 jaar en woon met mijn man en puberdochters in de buurt van Rotterdam. Vroeger genoot ik van de voorleesboeken van Annie M.G. Schmidt zoals Floddertje en Pluk van de Petteflet. Toen ik ouder werd was ik vaak in de bibliotheek te vinden en deed daar ook mee aan de kinderboekenjury.

Volgens mij ben ik een van de weinigen die alle 25 boeken van mijn Nederlandse lijst voor het havo-examen ook daadwerkelijk gelezen en ruim op tijd de lijst af had. Ik lees bijna alles maar ben minder dol op streekromans en boeken met steamy scenes.

Ik werk fulltime bij een zorgverzekeraar en geniet van mijn woon-werkverkeer met het openbaar vervoer omdat ik dan weer heerlijk verder kan lezen. Wandelen met een luisterboek vind ik ook leuk om te doen.

 

 

 

 

 

Lisette

Ik ben Lisette, bijna 52 (januari) en woon sinds een maand in het prachtige Ter Apel samen met mijn man en onze huisdierenbende bestaand uit vier poezensnuitjes (Kikiboo, Ieniemienie, Bonus en Caramela) en een blafsnuit (Sasa). We hebben een zoon van 19 die sterrenkunde studeert aan de universiteit van Leiden en in daar in het mooie Leiden op kamers woont.

Ik ben gek op boeken. Ik schijn mijzelf te hebben leren lezen toen ik vier was. Op mijn baby-, peuter- en kleuterfoto’s sta ik meestal met een boek of bal (totaal balverliefd en met name groot voetbalfan) of beide.

Waar ik als kind Arendsoog, De Vijf, De olijke tweeling en stripboeken (De blauwbloezen, Sjakie’s wondersloffen, Suske en Wiske, Kuifje, Asterix & Obelix en Donald Duck) verslond, lees ik tegenwoordig heel divers. Historische (misdaad) romans, thrillers, Young Adult, Fantasy, Nordic Crime, klassiekers, filosofieboeken en tegenwoordig ook wiskundeboeken. De laatste joegen mij grote angst aan op het voortgezet, maar sinds een jaartje of twee ben ik er mee aan de slag gegaan, omdat het mij toch altijd gefascineerd heeft. Verder ben ik via Duolingo Spaans aan het leren. Een aantal van mijn favoriete auteurs zijn Spaanstalig en ik zou hun boeken dolgraag eens in het origineel willen lezen. Net zoals ik bij de Engelstalige en Duitstalige auteurs hun boeken bij voorkeur in het origineel lees.

Een aantal van mijn favoriete auteurs zijn:
Almudena Grandes, Virginia Woolf, Jane Austen, Oscar Wilde, Henning Mankell, Nino Haratischwili, Ken Follett, Karin Slaughter, Sara Paretsky, Tess Gerritsen, Voltaire, A.A. Milne, Sarah J. Maas, Tolkien, Paulo Coelho, Isabel Allende, Donna Tartt en nog veel meer.

Verder heb ik, net als een aantal anderen hier, in het verleden ook gerecenseerd voor De Perfecte Buren. Ik heb er dan ook heel veel zin om voor Boekencast te mogen gaan recenseren.

Ellen C. 

Mijn naam is Ellen en ik ben in 1989 geboren. Ik heb een lange tijd in Roeselare gewoond, maar ben in 2014 voor de liefde verhuisd naar Brugge. Ik woon er samen met mijn vriendin en onze twee lieve kattenvriendjes Milo en Wambi. Mijn hobby’s zijn sporten, escape rooms, puzzelen, gezelschapsspellen spelen, wandelen, reizen, naar muziek luisteren en natuurlijk boeken lezen. Ik was dan ook blij dat ik in 2022 de kans kreeg boeken te recenseren voor boeken-cast. Ik lees het liefst thrillers, feelgoed, young adult, maar ook romans kunnen me bekoren. Tijdens de zomermaanden verslind ik de boeken in de zon. In de wintermaanden hou ik echter een kleine winterslaap en staat het lezen op een lager pitje. Toch kan ik er van genieten om in de zetel met een dekentje een goed boek te lezen.

Melanie

Ik ben Melanie, geboren in 1984 en een rasechte Bruggeling. Samen met mijn vriendin en 2 poezen kan ik genieten van gezellig samen thuis te zijn. Ik hou van ontzettend veel dingen. Hierbij een niet limitatieve lijst van mijn hobbies: bordspellen spelen, gamen, lego, puzzelen, geocachen, reizen, spaans leren, naar concerten en festivals gaan, schrijven, tekenen, sporten, creatief bezig zijn en uiteraard ook lezen. Mijn favoriete boekgenres zijn young-adult, fantasy, sci-fi en thrilers. Daarnaast kan ik heel erg genieten van koffie drinken en luilekkeren in de zon. Geef mij maar elke dag 40 graden!