‘500 Bakplaatgerechten’ – Deborah Gray

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789048320783

Wat is er nu leuker dan gezellig met elkaar te eten en als gastvrouw niet de hele tijd in de keuken te staan? Met 500 Bakplaatgerechten van Deborah Gray is er keus genoeg om een lekker recept uit te zoeken en te proberen. De vele variaties die zij aangeeft bij een recept inspireren tot het meermaals uitproberen ervan.

Er is inspiratie genoeg te vinden om eens op een andere manier te koken in het vierkante boekje met de rode hardcover. De kreet voorop, makkelijk, snel, gezond en veelzijdig liet mij even de wenkbrauwen fronzen. Echt snel is een ovengerecht niet, wel eenvoudig te maken, mits je maar tijd genoeg hebt en geduld kan uitoefenen. Vleesgerechten staan toch minimaal één tot twee uur in de oven.

500 Bakplaatgerechten is ingedeeld in verschillende hoofdstukken; ontbijt & brunch, snacks & lichte maaltijden, heerlijk voor doordeweeks, speciale maaltijden, lekker zonder vlees, nagerechten en gebak. Helemaal achterin is het register te vinden dat op alfabet is gerangschikt.

Bij het zien van de fraaie foto van de Spaanse tortilla-tapas liep mij het water in de mond en deze ga ik zeker de komende tijd zeker maken. De runderstoofpot heb ik inmiddels meerdere malen gemaakt, waarbij ik de aantekening maak dat er geen voorbereidingstijd bij het recept vermeld staat, iets wat voor alle recepten geldt. De bereidingstijd en temperatuur kwamen niet overeen met mijn oven, maar dat is iets wat jezelf goed in de gaten kan houden. Dit geeft Gray ook aan in haar inleiding van het boek. Het recept van de prei-aardappelgratin kwam mij goed van pas met eigen geteelde prei, en is hier een blijvertje. De uien-bonenschotel met citroenfeta staat binnenkort op de uit te proberen gerechten. Net als wentelteefjes met bosvruchten & ahornsiroop voor het ontbijt.

De meeste recepten zijn glutenvrij, wat apart vermeld wordt met GV onder aan de pagina. En door een simpele aanpassing zijn gerechten glutenvrij te maken, ook dit staat vermeld. Van een basisrecept kan heel makkelijk een nieuw gerecht worden gemaakt door een paar ingrediënten aan te passen. De weegschaal zal ik zeker de komende tijd in de gaten gaan houden, want kruidige omgekeerde perencake, sticky pruimentoast en kersenclafoutis staan al naar mij te lonken, maar eerst de kokoskoekjes bakken. En wat te denken van rijstpudding met witte chocolade & pruimencompote?

Het enige minpuntje dat ik aan dit boek kon vinden was het erg kleine lettertype in het register waardoor ik zelf daar niet vlug in ga zoeken. En dat is niet zo heel erg, want het is gewoon een heel uitnodigend boek met mooie kleurenfoto’s om door te bladeren.

500 Bakplaatgerechten is een fijn betaalbaar kookboek, dat een leuke cadeau tip is voor de feestdagen of een verjaardag.

Joke
Boekencast

Genre: Culinair
Uitgever: Veltman
ISBN: 9789048320783
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 288
Uitgave: oktober 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Veltman Uitgevers in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review