Boekpresentatie Will Gompertz – Boek ‘Je weet niet wat je ziet’

Zaterdag 25 maart was Ingrid aanwezig in het auditorium van de Kunsthal in Rotterdam. Hier hield uitgeverij Meulenhoff de boekpresentatie van het nieuwste boek van Will Gompertz Je weet niet wat je ziet. Thijs Bartels, redacteur non-fictie van uitgeverij Meulenhoff, introduceerde Gompertz en vertelde dat ze de vertaalrechten van zijn eerste boek jaren geleden kost wat kost wilde verwerven. Ze wisten dat Dat kan mijn kleine zusje ook een geweldig boek zou worden op basis van het eerste hoofdstuk en de synopsis.

De Engelse auteur Will Gompertz is zeven jaar directeur geweest van de Tate Gallery, heeft jaren gewerkt als kunstredacteur bij de BBC en is momenteel directeur van de Barbican, een kunstcentrum in Londen. En dat terwijl hij pas met kunst in aanraking kwam toen hij begin twintig was! Hij vertelde smakelijk over het bezoek van hem en zijn toenmalige vriendin (thans zijn vrouw) aan Amsterdam waarbij hij, tegen zijn zin, werd meegenomen naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Daar raakte hij verliefd op een schilderij van Willem de Kooning: Rosy-fingered Dawn at Louse Point.

Gompertz is een heerlijke verteller en entertainer. Aan de hand van een presentatie neemt hij de vele bezoekers in het auditorium mee naar enkele kunstwerken die hij in zijn boek bespreekt. Vol enthousiasme, met humor en doorspekt met anekdotes vertelt, hij in goed te volgen en begrijpelijk Engels, over de achtergrond van het kunstwerk. Hierdoor ga je met andere ogen naar het werk en de artiest kijken, maar wordt het ook toegankelijker. Omdat hij zo vol verve over kunst kan praten, lukte het hem niet om zijn presentatie binnen het uur af te ronden, want hij wilde dit nog vertellen en ook nog iets over deze kunstenaar. De boekpresentatie liep dus uit, maar daar had niemand problemen mee omdat iedereen aan Gompertz’ lippen hing.

Ingrid was zo enthousiast dat ze na de presentatie het boek heeft gekocht en laten signeren door de auteur.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *