Boekpresentatie Luchtpost van Chantal Claassen

Op Koningsdag scheen er nog een heerlijk zonnetje, maar de middag daarna tijdens de boekpresentatie Luchtpost was het een druilerige, miezerige dag. Niet het weer dat past bij een boekpresentatie in een beachclub in Hoek van Holland en de zomerse sfeer in de boekenserie van Beachclub Esperanza.

We worden ontvangen met een glaasje champagne of een alcoholvrije variant. De middag wordt omlijst door de live muziek van Ella East die haar zang begeleidt met pianospel. Monique Boltje van uitgeverij Zomer & Keuning geeft aan dat Luchtpost deel 3 is in de serie over Beachclub Esperanza, maar pas het eerste boek is dat uitgereikt wordt tijdens een boekpresentatie. Deel 1 (Flessenpost) en deel 2 (Briefpost) verschenen in de corona periode en toen kon een feestelijke bijeenkomst uiteraard niet plaatsvinden. Nadieh Sinneker van de afdeling marketing van Z&K vertelt ons meer over het uiterlijk van de boeken en de marketing plus blogtour die rondom het verschijnen van het boek gepland zijn.

Chantal vertelt in een gesprek met Marleen Persoons dat ze vroeger altijd begon bij de laatste pagina van een boek en al van jongs af aan wist dat ze wilde schrijven. Pas vier jaar geleden is ze daadwerkelijk begonnen met schrijven door een persoonlijk verlies in haar leven. Onderweg in de auto naar haar vakantieadres is ze begonnen met het schrijven van haar eerste boek: Liefs uit Frankrijk.

Chantal neemt ons mee in het schrijfproces en vertelt dat ze de inspiratie grotendeels uit haar eigen leven en omgeving haalt. Uiteraard worden de gebeurtenissen, emoties en karakters hier en daar wat aangedikt. De boeken worden door haar omschreven als luchtig en geven je het heerlijke strandgevoel. De verhalen bevatten een lach en, vanwege de diepere laag, ook een traan; emoties die ze zelf ook herkent. Op de vraag wie haar favoriete karakter is, zegt Chantal zonder aarzelen dat dat Benjamin is. Een lekker ding die moeilijk te doorgronden is.

Marleen geeft aan dat er veel humor in het boek zit en dat ze ook echt de stem van Chantal in het boek hoort en leest. Op de vraag of de cirkel nu rond is? geeft Chantal aan “Ja, nu afkicken!”.  Als laatste vertelt Chantal dat ze aan een nieuw boek bezig is. Ik weet al waar het over gaat en wat de titel is, maar ik weet niet of ik het mag vertellen…..Oké, een tipje van de sluier. Het boek begint met een C.

 

Deel 1 van de serie had ik al gelezen, maar uiteraard heb ik deel 2 en 3 gekocht en laten signeren.

Chantal Claassen en Zomer & Keuning bedankt voor een gezellige middag.

Ingrid
Boekencast

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *