Voorpremière ‘Love Again’ de film

BoekenCast kreeg van de Universal Studios de uitnodiging om bij een speciale voorpremière van de film ‘Love Again’ aanwezig te zijn. De locatie was een mini bioscoopzaaltje in Amsterdam waar de 34 genodigden prima ontvangen werden met koffie, fris en speciaal ontworpen (heerlijke) cupcakes.

In 2021 brak de Duitse auteur Sofie Cramer internationaal door met het boek ‘SMS für dich’. In Nederland destijds uitgebracht onder de titel ‘Een teken van jou’. Een verfilming kon niet uitblijven. De opnames vonden onder moeilijke omstandigheden plaats. Het was midden in de Corona periode met zijn bijbehorende beperkingen. Gelukkig merk je daar als kijker niets van. Zoals de Duitse titel al aangeeft spelen berichtjes op de telefoon een grote rol in het verhaal. Het verhaal begint met de introductie van een jong verliefd stelletje, Clara en Ben. Ook zij appen met elkaar terwijl ze zelfs in hetzelfde café zitten, voordat ze elkaar omhelzen. In de film duidelijk weergegeven op het scherm naast de personages. Wanneer even later Clara’s grote liefde Ben uit het café loopt, wordt hij doodgereden door een (dronken) automobilist. Clara, die van beroep tekeningen en illustraties maakt, is volkomen van slag. Dan maakt de film een sprong in de tijd van twee jaar. Clara heeft zich teruggetrokken bij haar ouders en komt nauwelijks meer buiten. Na forse drang van haar zus besluit ze uiteindelijk om naar New York te gaan en bij die zus in te trekken. [de film heeft als locatie Duitsland verruild voor Amerika] Ze besluit om haar gedachten en gevoelens van gemis van haar grote liefde op te schrijven, niet in een dagboek, maar in de vorm van sms-jes naar haar overleden vriend, wiens telefoon natuurlijk niet meer bestaat.

De tweede verhaallijn is die van Sven, een journalist. In de film is hij muziekrecensent en krijgt hij de opdracht om een interview met Celine Dion te gaan maken. Van zijn werk krijgt hij een werktelefoon. Laat nu zijn nieuwe nummer uitgerekend het oude nummer van de overleden Ben zijn dat opnieuw is vrijgekomen. Nietsvermoedend krijgt hij de zielenroerselen van een hem onbekende vrouw onder ogen. Hij raakt dusdanig geïntrigeerd door de teksten dat hij probeert op te sporen van wie ze afkomstig zijn. Een sleutelscène vindt plaats in het operagebouw. Orfeo en Eurydice is de opera waar Ben zo van hield en waar Clara uit nostalgie naar toe gaat. Sven gaat naar elke voorstelling in de hoop haar daar te ontmoeten. Het thema van die opera is de tweede kans die Orfeo krijgt om zijn overleden geliefde Eurydice op te gaan halen uit het dodenrijk en zo opnieuw met haar een leven te kunnen beginnen. Prachtig gekozen voor dit hedendaagse verhaal. Celine Dion heeft ook een grote rol in de film. Zij ontmoet zowel Clara als Ben. Haar acteerprestaties zijn niet geweldig, maar haar zingen is prachtig. Veel nieuwe maar ook enkele bekende oude songs komen in de film voorbij. Naast deze originele insteek van het verhaal ontwikkelt de film zich tot een echte romcom. Sven deed me denken aan Mr Darcy, Colin Firth, uit Bridget Jones diary, maar dan eentje die meer tijd in de gym heeft doorgebracht dan boeken gelezen, zeg maar. Erg leuk is ook dat Clara, net als Bridget Jones, geen graatmager model is, maar een volslanke, goede actrice. Nog een knipoog naar Bridget Jones zie je in de scène waarin Clara depressief voor de TV zittend een twee literpak ijs zit weg te lepelen. Erg leuk die hommages aan een iconische film.

Met het uitkomen van de film is er ook een nieuwe druk gekomen van het boek, nu onder de filmtitel ‘Love Again’. Na afloop mochten de genodigden een exemplaar meenemen. Ik wil Meulenhoff, de Boekerij en Universal films hartelijk bedanken voor de fijne, goed verzorgde avond.

Roelant
Boekencast

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *