‘Fata Morgana: De verdwenen vaders’ – Leana Mystica

no title has been provided for this book
Series:
Publisher:

ISBN: 9789463084758

Leana Mystica klinkt misschien als een mysterieuze vrouw, maar achter dit pseudoniem schuilen schrijfsters Leah Nicolai en Natascha van Limpt. Jaren geleden ontmoetten zij elkaar via een platform voor schrijvers. Door hun gezamenlijke interesse in avontuurlijke verhalen en nieuwe culturen ontdekken, besloten ze samen een verhaal te schrijven. De verdwenen vaders is hun eerste gezamenlijke verhaal.

De jongeren Emma, Tobias, Maik en Maggie zien het helemaal voor zich. Een vakantie met hun ouders in Mexico. Spannende jungle tochtjes maken, wilde dieren zien en een beetje relaxen. Maar niets van deze voornemens is minder waar. Als hun vaders na een dag op pad te zijn geweest niet meer thuiskomen, zijn de jongeren in alle staten. De groep maakt een plan en gaat op onderzoek uit. Waar kunnen hun vaders uithangen? Misschien zijn ze wel opgesloten in een van de tempels? Tijdens hun zoektocht blijkt een verlaten tempel toch niet zo verlaten te zijn. De jongeren moeten alles op alles zetten om weer terug te keren naar hun veilige vakantiehuisjes.

De verdwenen vaders zou normaal gesproken geen boek zijn wat ik zomaar zou uitkiezen om te lezen. Het is mij een tikkeltje te mysterieus en fantasy achtig. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik van dit boek genoten heb!
De cover doet me denken aan de boeken van Harry Potter. Waar ik als kind mijzelf uren in kon verliezen. En ook in De verdwenen vaders heb ik wat fijne leesuurtjes gemaakt.

De schrijfstijl van de dames is gemakkelijk en vlot. Je blijft niet te lang hangen in episodes van het verhaal, maar door voldoende spanning en plotwendingen ga je als een speer door het verhaal heen. De verborgen stad, groep kinderen, mythe van de grote uilen die graag kinderen eten en de zoektocht naar de verdwenen vaders zorgen er mijn inziens voor dat kinderen van rond de twaalf jaar zullen smullen van dit boek.

De thema’s die voorkomen in het boek zijn passend bij de leeftijd. Zo moeten de jongeren hun angsten overwinnen om problemen op te lossen en slimme plannen bedenken om te ontsnappen. Om dit te kunnen doen, moeten ze ook nog eens vertrouwen in elkaar hebben. Ik denk dat angsten overwinnen en vertrouwen hebben een tweetal issues zijn die jongeren lastig vinden. In dit boek komt dat mooi tot zijn recht.

Fata Morgana: De verdwenen vaders is een boek dat mij heeft verrast! Een verhaal waarbij je in een nieuwe mysterieuze wereld kruipt, die je opslokt en pas weer loslaat als het verhaal uit is. De verdwenen vaders krijgt van mij dan ook 4 sterren!

Kim
Boekencast

Genre: Kind & Jeugd
Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 9789463084758
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: –
Verschijningsdatum: april 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Zilverspoor voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

‘Fata Morgana: De verdwenen vaders’ – Leana Mystic

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review