‘Verboden te lezen!’ – Paul van Loon

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789025886318

Iedereen kent deze schrijver wel, de mysterieuze man in het zwart. Hij deed zelfs mee aan de Robijntje reclames op televisie. Paul van Loon heeft al vele boeken geschreven. Zo schreef hij onder andere De Griezelbus, Foeksia de miniheks en de hele Dolfje weerwolfje reeks. Hiervan is Verboden te lezen! het 26e deel. Het vorige deel Dolfje weerwolfje Monsterhaai werd door zowel mezelf als door mijn 7-jarige neefje met veel plezier gelezen. Hopelijk maak ik hem met Verboden te lezen! ook weer blij.

Deze keer neemt Paul van Loon Noura als hoofdpersoon. Noura is het (weerwolven)vriendinnetje van Dolfje, al haar geheimen schrijft ze, zoals misschien wel elk jong meisje, op in haar dagboek. Als ze haar dagboek van de een op de andere dag kwijt is, slaat de paniek toe. Noura’s grootste geheim staat namelijk in haar dagboek en niemand mag dit weten! Kunnen Noura en Dolfje het dagboek weer vinden?

De hardcover is zoals alle edities van Dolfje Weerwolfje in hetzelfde kleurenpalet. Je herkent het gelijk! Op de afbeelding zie je Noura lezen in haar dagboek, terwijl Dolfje en zijn neefje toekijken. Deze keer is de cover iets minder spannend dan bij het boek over de monsterhaai, maar het binnenwerk maakt deze keer veel goed.

De schrijfstijl is geschikt voor de jongere lezers. Geen moeilijke woorden of lange zinnen. Ideaal voor een 7-jarige die net begint te lezen. Daarnaast zijn de hoofdstukken kort, gemiddeld een bladzijde of drie, waardoor samen met je zoon of dochter oefenen op zelf lezen of gewoon lekker voorlezen geen uren hoeft te duren. Het boek is opgedeeld in het verhaal en ,wat het verhaal interessant maakt, een dagboekfragment geschreven door Noura. Hierdoor leer je Noura ook een beetje beter kennen.

De prachtige, paginagrote prenten zijn gemaakt door Hugo van Look. Een applausje heeft hij wel verdiend. Het boek spreekt door deze mooie tekeningen en zorgt ervoor dat je zonder het lezen van de tekst je fantasie de vrije loop kan laten.

Verboden te lezen! is wederom een prachtige editie van weer een nieuw avontuur van Dolfje Weerwolfje. Menig kinderhart zal dan ook sneller gaan kloppen van alle avonturen die het harige vriendje beleeft. Ik kijk in ieder geval uit naar het 27e boek. Verboden te lezen! krijgt van mij 4 fonkelende sterren!

Kim
Boekencast

Genre: Kind en Jeugd
Uitgever: Leopold
ISBN: 9789025886318
Pagina’s: 144
Uitvoering: hardcover
Uitgave: april 2024

Met dank aan Uitgeverij Leopold voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review