‘Dolfje Weerwolfje; Monsterhaai’ – Paul van Loon

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789025884642

De mysterieuze man met een zwarte zonnebril. Wie is er niet opgegroeid met de boeken van schrijver Paul van Loon. Of het nu met de boeken van ‘De griezelbus’ is geweest of een van de vele boeken van Dolfje Weerwolfje, bijna iedereen kent deze schrijver wel.
Sinds zijn eerste boek verscheen heeft Paul van Loon inmiddels al meer dan 100 boeken geschreven. Een aantal van zijn boeken zijn zelfs verfilmd, zoals Foeksia de Miniheks (2010) en De griezelbus (2005). Van Loon kreeg al vele prijzen voor zijn boeken. Hij ontving maar liefst 10 keer de prijs van de Nederlandse Kinderjury. Dolfje Weerwolfje Monsterhaai is het 25e deel in de reeks over dit kleine weerwolven jongetje.

In deze mooie hardcover editie neemt Dolfje je mee naar het eiland Bleiland. Hier is hij met zijn ouders en vriendinnetje Noura. Alleen durft niemand in de prachtige, blauwe zee te zwemmen. Er zwemt namelijk bij volle maan een heuse monsterhaai. Dolfje en Noura geloven dit niet en gaan samen op onderzoek uit. Al snel blijkt dat de monsterhaai helemaal niet zo monsterlijk is.

De cover van het boek trekt de aandacht van de jonge lezertjes. Dolfje en zijn vriendinnetje Noura zitten in een rubberbootje met onder hen een haai, die ze elk moment lijkt te kunnen verorberen. Niet op een enge manier, maar mijn 7 jarige neefje kon in ieder geval niet wachten tot hij in het boek mocht gaan lezen.

De schrijfstijl is gemakkelijk en zonder poespas. Geen lange zinnen of moeilijke woorden. Uitermate geschikt voor kinderen die net een beetje zelfstandig kunnen lezen, of voor ouders om voor te lezen. De teksten worden in het gehele boek ondersteund door de prachtige prenten van Hugo van Look. Deze maken het verhaal helemaal af! En bezorgen de jongste lezertjes veel kijkplezier.

Het verhaal is spannend, maar geen moment té spannend. Je wil het liefst in één ruk doorlezen om erachter te komen wat de monsterhaai in de zee bij Bleiland doet. Van Loon weet verschillende thema’s toe te voegen. Tussen de regels door leer je dat je goed bent zoals je bent en dat pesten niet oké is.

In het nawoord neemt Paul van Loon je mee in zijn gedachtegang naar dit boek. Hij vertelt je over zijn favoriete vakantie-eiland, waar dit boek op gebaseerd is. Ook het nawoord is zo geschreven dat de beginnende lezer het kan lezen.

Dolfje Weerwolfje Monsterhaai is ondanks dat het alweer het 25e deel is, geen moment saai en zal de jonge lezer enkele spannende uurtjes leesplezier bezorgen. Dolfje Weerwolfje Monsterhaai krijgt van mij 3 fonkelende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Junior 7-9 jaar.
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025884642
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 144
Verschijningsdatum: mei 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Leopold voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review