‘De klik’ – Dr. Servaas Bingé

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789463939270

Het boek De klik probeert je effectief een klik te doen maken in je hoofd. De auteur probeert de lezer hierbij aan de hand van een aantal stappen op weg te helpen.
Nadat de lezer tijdens het eerste hoofdstuk een antwoord heeft geformuleerd op de vraag welke klik hij of zij wil maken, leert hij je in volgende hoofdstukken hoe je tot actie kan komen. Dit doet hij aan de hand van de volgende vier stappen:

1) Herschrijf jouw regels
2) Sluit vriendschap met je gevoelens
3) De kracht van actie
4) Overwin weerstand met gezonde gewoontes en routines

In het kort leer je dus hoe het menselijk brein werkt en wat je eigen aandeel hierin is. Verder gaat het over hoe je ervoor kan zorgen dat je de klik kan vinden voor jezelf en wat je ermee kan doen. Er wordt ook stilgestaan bij wat jouw intrinsieke motivatie is om de klik te maken en wat de positieve gevolgen hiervan zijn. Nadat er tot actie wordt overgegaan, leert dokter Servaas Bingé je dat het belangrijk is om je slechte gewoontes te doorbreken en ervoor te zorgen dat goede routines geïnstalleerd worden.

Dit boek sprak me meteen aan omwille van de cover. Het is heel basic opgemaakt door middel van een tekening van een schakelaar. Daaronder een slagzin “kies nu voor je beste zelf”. Wie zou hier niet door getriggerd zijn? Of je nu wil stoppen met roken, gezonder wil eten of meer wil sporten, je krijgt meteen zin om het een kans te geven.

Het boek is erg aangenaam om te lezen. Dit komt omdat het boek is opgedeeld in korte en overzichtelijke hoofdstukken. Het behandelt niet enkel de theorie, maar wisselt ook af met doe-opdrachten. Deze korte taken worden steeds mooi weergegeven in een paars kader doorheen het boek. De titel hiervan is telkens “Nu is het aan jou”.
Het zorgt ervoor dat je aan het denken wordt gezet en voor sommige opdrachten dien je echt wel gefocust te zijn. Het lijkt me hierbij geen goed idee om aan de slag te gaan als er bijvoorbeeld nog kinderen rond je heen lopen of als je nog teveel aan het denken bent over welke boodschappen je moet halen. Je hebt echt wel wat rust en tijd nodig om sommige opdrachten tot een goed einde te brengen.

De auteur schreef reeds boeken omtrent het thema gezondheid. Het grootste deel hiervan ging over voeding en gezond eten. Met de klik probeert hij je dit keer een toolkit aan te reiken die over meer dan enkel eten en/of diëten gaat.

Over de schrijfstijl kan ik alleen maar positief zijn, de auteur schrijft vlot en het is interessant om te lezen. Het is duidelijk geschreven, al denk ik dat het niet iedereen zal aanspreken, omdat je echt moet openstaan voor dit soort boeken. Voor iemand die zich hiertoe bereid voelt, zou ik De klik zeker aanraden en 4 sterren geven.

Ellen
Boekencast

Genre: non-fictie
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
ISBN: 9789463939270
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 281
Uitgave: december 2022

Met dank aan Borgerhoff & Lamberigts voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review