‘Vleertje muis waait weg’ – Susanne Roos

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789021476025

Susanne Roos schreef eerder Het huttenboek voor jonge klussers en speelde theatervoorstellingen bij theatergroep Fien. Vleertje muis waait weg is het tweede prentenboek over het kleine vleermuisje voor kinderen in de leeftijdscategorie van ongeveer zes jaar.

Eerder las ik het eerste boek, Vleertje muis van Susanne Roos, dit boek was een grote hit bij onze dreumes. Ook deze keer vond hij het een prachtig boek.
Vleertje muis gaat met zijn lievelingsknuffel op bezoek bij egel. Door het buiten spelen en eten is de knuffel helemaal vies geworden. Egel wil hem maken en doet erg zijn best. Maar ondanks zijn goede bedoelingen vindt Vleertje zijn knuffel schoongewassen maar raar.
Ook gaat Vleertje met mot, egel en zijn andere nacht vriendjes verstoppertje spelen. Iets wat sommige dieren wel erg goed kunnen! En dan is er nog het derde verhaaltje over de wind die grip krijgt op het kleine vleermuisje. Hij wil zo graag naar huis, maar dit lukt hem niet. Gelukkig is er uil om hem te helpen.

De prachtige hardcover nodigt uit tot lezen. Hoewel ik de vorige cover qua kleuren, oranje tinten, aantrekkelijker vond, weet deze keer de cover duidelijk aan te geven waar het verhaal over gaat: wind en regen.

Het verhaal is opgedeeld in drie verhaaltjes die ongeveer vierentwintig bladzijden beslaan. De prachtige prenten van Aniek Bartels maken het verhaal ook deze keer helemaal af. Je hoeft eigenlijk de tekst niet te lezen om te weten waar het verhaal over gaat. Voor de kleine lezers is het ideaal om hun fantasie de vrije loop te laten.
Naast de drie verhaaltjes heeft het boek ook een spelletje: verstoppertje! Hoe leuk is dat. Zie Vleertje en zijn vriendjes maar eens te vinden. Zelfs ik had moeite om de mot te vinden.

Vleertje muis waait weg is wederom een prachtig prentenboek voor jong en oud. Een boek met verhalen waarbij de eigen interpretatie en interactie de fantasie aanwakkeren. Vleertje muis waait weg krijgt van mij 4 sterren. Hier zal hij nog vaak uit de kast gehaald worden om te lezen.

Kim
Boekencast

Genre: Prentenboek
Uitgeverij: Volt
ISBN:9789021476025
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 96
Verschijningsdatum: september 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Volt voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review