‘Tasty taco’s’ – Victoria Elizondo

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789461433077

Victoria Elizondo is een geboren Mexicaanse die al op jonge leeftijd in de VS terecht kwam. Omdat zij de status van DACA recipient heeft, ontstond er een kromme situatie voor haar. Ze is enerzijds in staat gesteld om eigenaar van haar eigen restaurant Cochinita & Co in Houston te worden en kan anderzijds, door deze status, nooit meer naar Mexico terugkeren.
Tasty Taco’s is haar debuut kookboek en is voor haar een papieren bundeling vol herinneringen aan haar geboorteland. Veel van de in dit boek opgenomen recepten staan ook op de menukaart van haar restaurant.

Het boek is gebonden en bevat een zestigtal recepten voor taco’s en tortilla’s en bevat tevens recepten voor toppings.Mexicaans eten staat bij ons, als gezin met twee ouders en twee thuiswonende volwassen kinderen, hoog op de favorietenlijst. Tot de komst van dit receptenboek maakten we veelal gebruik van pakjes en zakjes, kant en klare burrito bonenmix en tortilla’s van het huismerk. En we genoten ervan, terwijl het net zomin Mexicaans is als de bekende hit van de Zangeres zonder Naam.

Tasty Taco’s is een pakkende titel. De originele titel is Taco-Tastic! en ik ben ervan overtuigd dat die titel hier in Nederland ook hoge ogen zou hebben gegooid. Dus die nieuwe titel vind ik jammer.

De indeling is eenvoudig en overzichtelijk. Er is na een inleidend voorstelrondje van Victoria een stuk uitleg over tortilla’s, taco’s, basisingrediënten en keukengerei. Vervolgens zijn de recepten verdeeld over salsa’s, ontbijt, vlees, vis en vega.

Er staat bij de basisingrediënten een apart hoofdstuk over pepers. Ik moet eerlijk bekennen dat onze kennis niet veel verder ging dan de Spaanse peper, de Jalopeño peper, de Carolina Reaper en de Madame Jeanette.
Naast de Habanero, de Poblano en de Serranopeper zijn er ook talloze gedroogde pepers die in de recepten zijn opgenomen, zoals de Ancho, de Chipotle, de Chile de Árbon en de Pasilla.

Voordat we met de bereiding van ons eerste recept konden starten, zochten we ons een slag in de rondte op Google. Nu blijkt dat in het Westland in kassen allerhande pepers worden geteeld, geoogst en gedroogd. Een bestelling van dertig euro (dat is met recht een gepeperde rekening) en de ervaring van de bezorging van een doos pepers later, hadden we zoveel voorraad dat we heel Nederland kunnen voorzien van de benodigde pepers. Al doende leert men.

Wat een investering. De pepers en alle andere ingrediënten hebben we vers toegevoegd aan de gerechten van de helder en eenvoudig beschreven recepten.
Het resultaat is werkelijk fenomenaal. Stuk voor stuk levert ieder recept een ware smaaksensatie op, naast een gepareld voorhoofd.
Zo hebben Victoria haar recepten uit de herinnering bij ons de toekomst van Mexicaans eten op tafel gezet.

 

Jammer dat er geen leeslinten in het boek zitten. Nu staat het bol van de plakkers en briefjes om al die heerlijke recepten te duiden, te markeren en snel terug te vinden.
Een veelzijdig kookboek met smakelijke recepten uit een veelzijdig en kleurrijk land.

Wij genieten persoonlijk het meest van Pico de Gallo (salsa), Tinga de Pollo (kip in chipotlesaus) en de Pescado a la Veracruzana (vis in Veracruz-stijl). We hebben nog niet alles klaargemaakt dus ontdekken en smullen nog vrolijk verder.

⭐️⭐️⭐️⭐️ Met Tasty Taco’s heeft Victoria Elizondo niet alleen een buitengewoon leuk kookboek geschreven, maar heeft ze er ook voor gezorgd dat wij hier in huis de ‘Mexicaanse’ pakjes en zakjes uit de keuken hebben verbannen en alleen nog gebruikmaken van de verse ingrediënten die de échte smaak van een zonnig Mexico brengen.

Cocinando con el corazón
(Koken met het hart)

Persoonlijke songtekst:

‘Mexican girl, don’t leave me alone
I got a heart as big as a stone
And I need you, believe me, to be here and love me tonight
Mexican girl, I want you to stay
You know my heart is longing to say
That as long as I live I will always remember the one that I called
My mexican girl’

(Smokie– ‘Mexican girl’)

Peter
Boekencast

Genre: Eten en drinken, keuken per land en streek
Uitgeverij: Good Cook
ISBN: 9789461433077
Uitvoering: gebonden hardcover
Aantal pagina’s: 176
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan Good Cook Publishing voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review