‘Stormwacht’ – Kristina Ohlsson

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789044364767

Kristina Ohlsson kun je kennen van de serie boeken met Fredrika Bergman en Alex Recht als hoofdpersonen. Het zesde boek van deze serie komt binnenkort uit. Dit boek is een nieuwe serie van haar hand rond August Strindberg. De foto op de kaft van het boek is waarschijnlijk genomen op Hovenäset, de plaats waar deze thriller zich afspeelt. Het ziet er erg lieflijk uit.

Het boek vertelt het verhaal van August Strindberg die heeft besloten zijn leven om te gooien na zijn scheiding en terug te keren naar Hovenäset aan de westkust van Zweden. Hij is opgegroeid in deze omgeving en zoekt naar een eenvoudig en rustig leven. Als hij aankomt in Hovenäset is het dorp in rep en roer, Agnes een geliefde inwoonster en schooljuf is verdwenen. Maria Martinsson, inspecteur bij de lokale politie, is belast met het onderzoek. Zij zet alles op alles om haar levend te vinden. Naarmate de tijd vordert lijkt dat ijdele hoop. Zal Agnes nog levend gevonden worden? Ze lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Heeft de beste vriend van Agnes, haar zoon, de zestienjarige Karl, misschien de oplossing in handen? Of speelt August, misschien onbewust, een rol? In het huis dat August huurt is in het verleden een moord gepleegd. Het lijkt wel of het er nog steeds spookt, er gebeuren in ieder geval veel rare dingen. Zou dat nog wat met de zaak te maken hebben? Je komt er achter als je dit boek gaat lezen.

Het was een heerlijk boek om te lezen. Kristina Ohlsson neemt ons mee in de gemeenschap in Hövenäset, een slaperig dorpje aan de westkust van Zweden waar zomers veel toeristen komen. Langzaam leer je de verschillende inwoners steeds beter kennen en kom je erachter wat er zich achter de voordeur afspeelt. August speelt een centrale rol en dat is belangrijk in een serie die over hem gaat. Hij wordt goed neergezet en hij ontwikkelt zich als man alleen, nog wat onzeker over zijn nieuwe leven, tot een man die steeds beter weet wat hij wil. Dat levert herkenning op en dat is fijn. De spanning is te vinden door de speurtocht van Maria naar Agnes, maar ook haar privésituatie is behoorlijk spannend te noemen. Het voelt net alsof het vrienden van je zijn en ik wil graag weten hoe het verder met ze gaat.

Het boek leest makkelijk weg en is heel meeslepend geschreven. De plottwist aan het eind maakt het compleet. Het is niet nagelbijtend spannend maar spannend genoeg om toch nog even een hoofdstukje te lezen, ook al zou je het boek weg moeten leggen. De humor in het boek maakt het extra speciaal. Zoals bijvoorbeeld:

“Ik denk er niet aan hoe het zou zijn om met haar te slapen, maar aan hoe het zou zijn om haar uit te nodigen voor huisgemaakte mergpijpjes”

Kortom, een zeer geslaagd nieuw begin van een serie en ik kijk uit naar het volgende deel. Het boek krijgt 4 sterren van mij.

Wilma
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: The House of Books
ISBN: 9789044364767
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 512 pagina’s
Uitgave: mei 2023

Bedankt aan uitgeverij The House of Books voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review