‘Ruiters van de nacht, Het geheim van winterplas (deel 2)’ – Mathias Maho

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789463083997

Nadat ik deel 1 uit had ben ik gelijk doorgegaan met deel 2. Ik wilde toch wel weten hoe het verder ging met de drie ruiters Nick, Chase en Karel. Welke krachten hebben de Relikwieën uit het verleden waarover je hebt kunnen lezen in deel 1 Relikwieën van het verleden? Gaan ze die ook echt gebruiken om de Schemering te verdrijven?

De ruiters zitten samen met Suzie opgesloten in bureau Nul om hen te beschermen tegen de Schemering die over de wereld hangt. Ieder van de ruiters worstelt met gebeurtenissen uit het verleden en dat heeft invloed heeft op hun ontluikende magie. Het is een kwestie van trainen en verwerken. Wanneer Tessy, de directrice van bureau Nul voorstelt om op zoek te gaan naar een magisch schip bij de Winterplas is niet gelijk iedereen enthousiast, er zijn teveel gekke dingen gebeurd. Is Tessy wel te vertrouwen of moeten ze wellicht hun eigen plan trekken? Of ze de Winterplas levend bereiken en of de magie sterker wordt door de Relikwieën uit het verleden kun je lezen in dit tweede deel Het geheim van Winterplas.

Deel 2 is zelfs nog dikker, 581 pagina’s en ook al vond ik deze persoonlijk beter leesbaar, kan ik me nog steeds niets kan voorstellen bij de meeste monsters, demonen en magie die beschreven worden. Ook hier die uitgebreide, gedetailleerde beschrijvingen en gruwelijkheden. Nick blijkt goede en slechte magie in zich te hebben. Als de emoties de bovenhand krijgen komt de slechte magie naar boven, maar als hij zelfvertrouwen uitstraalt in een situatie komt de goede magie naar boven. In het eerste deel leek de magie en de gruwelijkheden Nick te overvallen en was hij er niet tegen opgewassen. In het tweede deel lijkt hij meer controle te hebben over deze beide soorten magie en hoe hij deze in het voordeel kan gebruiken.

De pratende dieren kregen een grotere rol in dit boek. Alles bij elkaar gaf dit tweede deel mij meer leesplezier. Misschien komt dat ook wel doordat je wat meer gewend bent aan de moeilijke magische en monsterlijke namen. De spannende momenten zijn beter ingekaderd, er zit een begin en eind aan en die gestructureerde aanpak hielp mij ook. Ik ben nu toch wel benieuwd hoe het verder gaat met Nick en zijn vrienden. Ik geef dit boek 3,5 sterren.

Wilma Boekencast

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
ISBN: 9789463083997
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 581 pagina’s
Uitgave: november 2021

Dank aan uitgeverij Zilverbron voor dit recensie-exemplaar dat ik heb ontvangen in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review