‘Prachtzomer’ – Karin Rozenhart

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789047207658

Prachtzomer is het tweede deel in De Zilveren Vos serie. In het vorige deel Dubbel geluk lazen we vooral over de liefdesperikelen tussen Daisy en Raaf. In het tweede deel verdwijnen zij naar de achtergrond en introduceert Rozenhart twee nieuwe hoofdpersonages.

Twintiger Tina vind haar leven prima zoals het nu is. Haar werk als vertaalster loopt op rolletjes, ze heeft het druk met paardrijden en daarnaast is ze bezig haar eerste roman te schrijven. Als ze de knappe Xavier op het terras van de Zilveren Vos tegenkomt is ze zeker niet van plan om zich te laten verleiden door de charmante Fransman.
Xavier zijn hoofd zit vooral bij zijn zaak, er blijkt fraude te zijn gepleegd en zo is er flink wat geld weggesluisd. Als Tina Xavier een helpende hand biedt, blijkt hij meer te zijn dan alleen een flirterige Fransman.

De cover van Pracht zomer is helemaal in lijn met het vorige deel. Jammer dat de boeken slechts in e-pub uitgegeven worden, want ze zouden prachtig staan in de boekenkast.

Karin Rozenhart heeft een luchtige schrijfstijl en ook deze keer vlieg je als lezer door de virtuele bladzijdes heen. Het verhaal lees je voornamelijk door de ogen van Tina. Een timide, jonge vrouw. Rozenhart laat je stukje bij beetje zien hoe het komt dat Tina zo geworden is. Het mooie is dat Tina halverwege het boek een groei doormaakt als persoon. Dit heeft de schrijfster goed beschreven.

Net zoals in Dubbel geluk zijn de omschrijvingen van de omgevingen in het boek weer even prachtig en beeldend neergezet. Hierdoor lijkt het alsof je als lezer zelf door de prachtige tuinen van het landgoed loopt of een stukje appeltaart eet op het terras van De Zilveren Vos.

Rozenhart heeft in dit boek toegewerkt naar een einde dat ik stiekem al een beetje aan voelde komen. Desondanks blijf je benieuwd naar hoe het zal aflopen tussen Xavier en Tina en ook Daisy en Raaf hebben een grote verrassing in petto. Hopelijk komen we hier meer over te weten in een derde deel.

Pracht zomer is een heerlijk vervolg in de Zilveren Vos serie. De beeldende beschrijvingen en de nodige humor zorgen ervoor dat dit een fijn boek is om tussendoor te lezen. Ik geef het boek 3.5 ster.

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: Loft Books
ISBN:9789047207658
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 180
Uitgave: december 2022

Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review