‘Offer’ – Toni Coppers

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Series:

ISBN: 9789463938396

Ex-rechercheur Alex Berger zoekt de rust op in de Italiaanse Alpen om zichzelf terug te vinden. Zijn plannen veranderen wanneer hij een telefoontje krijgt van zijn goede vriendin Sara Cavani van Interpol die zijn hulp nodig heeft. In het Woud van Anlier, in de Ardennen, heeft men het lichaam aangetroffen van een jonge vrouw. Ze lag naakt op een boomstronk, misbruikt en gewurgd. De plaats delict doet denken aan een eerdere cold case, waarbij gruwelijke herinnering naar boven komen. Alex Berger opent de jacht op de moordenaar, maar deze zit ondertussen ook niet stil….

Met Offer heeft Toni Coppers een duistere thriller neergezet die zich qua sfeer en setting kan meten met een ‘nordic noir’. Het is daarmee het derde deel in de reeks rond ex-rechercheur Alex Berger. Eerder verschenen reeds De zaak Magritte en Val. Toni Coppers is daarnaast ook bekend voor zijn succesvolle misdaadthrillers rond inspecteur Liese Meerhout, waarvan inmiddels het twintigste deel recent is verschenen. Coppers’ vrouw, Annick Lambert, wordt binnenin het boek vermeld als coauteur. Het koppel heeft samen al vele spannende plots bedacht.

Ook bij Offer zit deze plot uitstekend in elkaar. De opbouw gebeurt langzaam, waarbij er verschillende potentiële verdachten voorbijkomen, en het pas op het einde duidelijk wordt wie er achter de gruwelijke moorden zit. Een prima tempo dat zich aanpast aan de stille en mysterieuze sfeer die door het duistere woud wordt gecreëerd. Dit maakt dat je als lezer altijd een bepaalde mate van spanning ervaart, die meegroeit met het verloop van het verhaal. Het boek bevat meerdere plotwendingen en eindigt met een verrassende plottwist die, hoewel goed gevonden, toch ietwat afbreuk doet aan het tot dan toe vrij geloofwaardige verhaal. Ook mocht de waaromvraag bij de dader wat uitgebreider worden behandeld.

Hoofdpersonage in het verhaal is de eigenzinnige Alex Berger. Hij was vroeger rechercheur bij de dienst Moordzaken in Brussel, tot hij na een traumatische gebeurtenis in zijn privéleven besloot ermee te stoppen. Nu werkt Alex als privédetective en leidt hij een teruggetrokken leven in Oostende. Rust is voor hem belangrijk, waardoor hij zich in het Ardense dorpje Suxy snel op zijn gemak voelt. Alex heeft een raadselachtig en innemend karakter, waar je als lezer geïntrigeerd door geraakt. Ook Sara Cavani is een interessant personage. Zij is verbindingsofficier bij Interpol en schakelt Alex is als adviseur. Sara en Alex werkten al meermaals samen, en ook op privévlak hebben ze een erg goede band. Iets wat je al snel merkt in hun conversaties, die geloofwaardig overkomen. Naast dit duo komen nog veel meer personages aan bod, met elk hun verschillend karakter.

Toni Coppers heeft een erg vlotte pen die zonder moeite zijn verhaal op een beeldende manier weet over te brengen aan de lezer. Vergeet daarbij ook niet de gruwelijke situaties die af en toe voor koude rillingen zorgen. De bijzondere setting in het Belgische Woud helpt hier zeker aan mee. Qua sfeer scoort Offer hier een tien met een griffel. De ideale duistere plek om op zoek te gaan naar een moordenaar. Het maakt het daardoor moeilijk om het boek even weg te leggen.

Offer toont aan dat het personage van Alex Berger zich zeker kan en mag meten met het populaire en bekendere personage Liese Meerhout. Met drie boeken is de reeks nog maar in zijn beginstadium, maar we hopen alvast dat er nog veel delen mogen volgen. 3,5 sterren voor Offer.

Severine
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
ISBN: 9789463938396
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 336
Uitgave: oktober 2022

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review