‘Getekend door een sekte’ – Annette van Luyk

no title has been provided for this book

ISBN: 9789464494143

Christine is nog een jong meisje als haar ouders zich aansluiten bij een sekte. Een sekte waarbij kindermisbruik, machtsmisbruik, rituelen, manipulatie en veel geweld aan de orde van de dag zijn. De ouders van Christine en haar zusje zijn hier volledig door gebrainwashed en laten hun dochters de meest wrede dingen ondergaan. Niet alleen in de kolonies (kinderkampen) zijn de meisjes niet veilig. Ook thuis worden ze regelmatig opgesloten en krijgen ze rake klappen. Als Christine besluit dat het voor eens en voor altijd genoeg is, weet ze te ontsnappen en probeert ze met vallen en opstaan haar eigen leven weer op te bouwen.

Wauw, wat een vreselijk boek. Dit bedoel ik absoluut niet verkeerd, maar wat een heftige thematiek heeft dit boek. Van Luyk heeft dit perfect weten neer te zetten. Ik kreeg met enige regelmaat kippenvel tot aan mijn tenen en had bij sommige passages zelfs de neiging om het boek in de hoek van de kamer te smijten. Zo vreselijk wat Christine al op jonge leeftijd moet meemaken.

Van Luyk laat zich geen blad voor de mond nemen en schrijft de gebeurtenissen op precies zoals ze zijn. Zo is er een passage in het boek waarin Christine door haar vader meegenomen wordt naar een oude stal, waar verschillende mannen en vrouwen klaar staan om haar te misbruiken met de nodige spijkers en andere attributen. Chapeau hoe ze dit soort afschuwelijke gebeurtenissen, expliciet heeft weten op te schrijven.

Ondanks dat ik af en toe wel wilde stoppen met lezen, kon ik het niet. Ik wilde weten of het Christine zou lukken om zich los te maken van de sekte. En of het haar daarna zou lukken om daadwerkelijk niet terug te keren naar de sekte. Want dat hun leden volhardend zijn, wordt in het boek maar eens duidelijk.

Prachtig om te lezen hoe levenslustig Christine is en over het grote doorzettingsvermogen waarover zij beschikt. Doordat Van Luyk zich goed heeft weten in te lezen in het leven van Christine, wordt het verhaal erg realistisch en kost inleven in Christine haar leven dan ook geen enkele moeite. Het verhaal is deels waargebeurd en deels fictie.

Voordat ik een recensie kon schrijven of aan een nieuw boek kon beginnen had ik dan ook even de tijd nodig om dit boek te laten bezinken.

Het enige minpuntje aan het verhaal vond ik dat het heden en verleden door elkaar lopen en er vrij snel gewisseld wordt tussen deze twee. Fijner zou zijn geweest als er hele hoofdstukken afgewisseld zouden worden. Dit maakt het geheel net iets overzichtelijker.

Ondanks dat ik Getekend door een sekte af en toe in de hoek wilde smijten van afschuw, is het een verhaal dat verteld en gelezen moet worden. Iedereen moet weten dat deze sektes nog bestaan en waar ze toe in staat zijn. Een verhaal over moed en doorzettingsvermogen! Dit boek krijgt van mij 4 sterren.

 

Kim
Boekencast

Genre: Waargebeurd verhaal
Uitgeverij: Davey Jones Publishing
ISBN: 9789464494143
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 248
Verschijningsdatum: augustus 2022

Hartelijke dank aan uitgeverij Davey Jones Publishing voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review