‘Drumbeats’ – Ronald van Dalfsen, Kevin J Anderson & Neil Peart

no title has been provided for this book
Genres: ,
Publisher:

ISBN: 9789492469359

Vier sterren werkten uiteindelijk aan de publicatie van een boek dat als ‘klein maar fijn’ mag worden gekwalificeerd.

In 1993 schreven Kevin J Anderson en Neil Peart voor een verhalenbundel het verhaal ‘Drumbeats’. Het verhaal gaat over Danny Imbro, een populaire rockdrummer van de fictieve band Blitzkrieg die tijdens een fietstocht door Kameroen zijn zinnen heeft gezet op een muziekinstrument dat hij daar op een plein heeft gezien. Een soortgelijk exemplaar heeft echter een hoge prijs. Is Danny bereid deze prijs te betalen?

Het verhaal was razend populair onder de fans en verkreeg een soort cultstatus. Uiteindelijk werd het verhaal hierdoor opnieuw uitgegeven met extra achtergrondinformatie over de auteurs en het verhaal zelf.

Neil Peart was de drummer van de Canadese progressieve hardrockband Rush. Hij schreef alle teksten voor de band en was auteur van vele boeken. Hij stierf in 2020 aan de gevolgen van hersenkanker.

Kevin J Anderson is sciencefiction auteur en scenarist. Hij schreef mee aan de Dune-serie van Frank Herbert en is vooral bekend door zijn spin-off romans van series als Star Wars, CSI en The X-Files.

De wereldberoemde kunstenaar Steve Otis verzorgde het artwork van het omslag en van de vele illustraties binnenin. Steve liet zich inspireren door de comics van DC en Marvel en ontwikkelde een geheel eigen stijl van ‘dark art’. Na eerst ontwerpen voor collectible card games te hebben gemaakt, is hij nu een gerenommeerd artiest die ook binnen de muziekwereld grote bekendheid geniet.

Ronald van Dalfsen, werkzaam in een ijzerwarenwinkel, is een groot fan van de rockband Rush. Eerder bracht hij al een Nederlandse vertaling uit van een boek van Neil Peart getiteld ‘Helende wegen’. Dit boek was een reisverhaal en een rouwverhaal in één. Zijn grote passie krijgt met Drumbeats een waardig vervolg. Middels crowdfunding heeft Ronald uiteindelijk zijn tweede droom werkelijkheid zien worden.

Het vertaalwerk is ijzersterk en maakt het oeuvre van Neil Peart wederom bereikbaar voor een bredere doelgroep.  

Als recensie-exemplaar ontving ik een afgekeurde misdruk. De vele foto’s uit de archieven van Neil Peart en zijn formatie Rush en de kunstwerken van Steve Otis zijn in de officiële versie van het boek in kleur te vinden. En in zwart-wit zijn ze al fraai.

Het boek is prachtig vormgegeven en is een tip voor iedere fantasy en muziekliefhebber.

Neil Peart, Kevin J Anderson, Steve Otis en Ronald van Dalfsen zijn als vier sterren verantwoordelijk voor deze uitgave. Het levert ze ook vier sterren op.

Persoonlijke songtekst:

All the world’s indeed a stage
We are merely players
Performers and portrayers
Each another’s audience outside the gilded cage

Living in the limelight, the universal dream
For those who wish to seem
Those who wish to be, must put aside the alienation
Get on with the fascination
The real relation, the underlying theme’
(Rush –  ‘Limelight’)

Peter
Boekencast
Genre: muziek en fantasy
Uitgeverij: Ahvô Braiths
ISBN: 9789492469359
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 84
Verschijningsdatum: september 2022

Hartelijke dank aan Ronald van Dalfsen voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review