‘De vallei’ – Suzanne Vermeer

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789400516267

De boeken van Suzanne Vermeer worden sinds het overlijden van Paul Goeken, die achter de naam schuilging, door anderen geschreven. Wie er momenteel achter zit weten we nog niet… De vallei is Vermeers nieuwste zomerthriller.

Emily gaat na het overlijden van haar broer naar Australië om zijn wijngaard te onderhouden. Als ze daar aankomt is voor rouwen geen tijd, want al snel blijkt dat haar broer niet altijd alles volgens de regeltjes deed. Hiermee wordt ze dan ook vrijwel gelijk geconfronteerd en dit zet haar voor onmogelijke keuzes. Lukt het Emily om de wijngaard te behouden en kan ze terugkeren naar haar gezin in Nederland?

De cover van het boek neemt je mee naar de prachtige wijngaarden. Je krijgt er direct een zomers gevoel van. Maar of je dat zomerse gevoel het gehele boek weet vast te houden, valt nog te bezien.

De schrijfstijl van Vermeer is zoals in al haar boeken gemakkelijk en leest vlot weg. Ze weet zowel de omgeving als de gevoelens die Emily heeft na het overlijden van haar broer en alle zorgen die ze heeft rondom het overnemen dan wel verkopen van de wijngaard perfect te beschrijven. Hierdoor is het als lezer niet moeilijk om jezelf in te leven in de situatie.
Wel vond ik sommige situaties wat vreemd of onwerkelijk. Bijvoorbeeld de afspraken die ze Emily maakt met afnemers en leveranciers.

Emily is als personage goed neergezet. Knap hoe ze zichzelf en haar gezin helemaal weet weg te cijferen om de wijngaard van haar broer te redden. Iets waar ik waarschijnlijk veel meer moeite mee zou hebben.
Dit boek gaat over wijngaarden en ondanks dat ik geen wijndrinker ben, kreeg ik toch spontaan zin in een koud glaasje rosé.

Het verhaal heeft een overlap met het boek Strandfeest dat in april van dit jaar uitkwam. Dat dit zo is wist ik pas toen ik het epiloog las. Misschien voor de oplettende lezer was dit eerder duidelijk, maar van mij had er in het begin al een kleine verwijzing naar Strandfeest mogen zijn. Overigens zijn beide boeken afzonderlijk te lezen.

Het verhaal telt slechts 192 pagina’s. Voor mij was dit persoonlijk te kort. Vermeer had meer diepgang in het verhaal kunnen brengen door sommige tijdsprongen beter uit te werken. Nu leek het verhaal soms afgeraffeld, terwijl je als lezer best meer zou willen weten van Emily en haar leven op de wijngaard.
Dit maakt dat De vallei een perfect verhaal is voor tussen wat zwaardere en dikkere boeken door. Het boek krijgt van mij 3 sterren. Geen slechte van Vermeer, maar geef mij maar een dikkere zoals Strandfeest, waarin je meer de kans hebt om je in de personages te verdiepen.

Kim
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400516267
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s:192
Verschijningsdatum: Juli 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij A.W. Bruna voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review