‘De roep terug’ – Ann Cleeves

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789400516311

De schrijfster Ann Cleeves deed geen belletje bij me rinkelen tot ik las dat zij degene is die de boeken heeft geschreven waar de (tv)serie Shetland op is gebaseerd. Ik heb genoten van deze serie en ben dus benieuwd naar het eerste boek uit een nieuwe serie met inspecteur Matthew Venn in de hoofdrol. De kaft van het boek maakt duidelijk waar het speelt, aan zee. Je ziet de ruige rotsen en de zee in blauwgroene tinten. Het ziet er mysterieus uit.

Inspecteur Matthew Venn woont sinds kort met zijn vriend in het dorp waar hij is opgegroeid. Zijn ouders horen bij een sekte-achtige groep. Matthew kon zich niet conformeren aan de denkbeelden en de levenswijze van deze groep en heeft afstand genomen. Dit betekende ook dat de band met zijn ouders verbroken werd. Op de dag dat Matthew op afstand de afscheidsdienst van zijn vader volgt, wordt hij gebeld dat er een lijk is gevonden op het strand. Door deze zaak komt zijn verleden, dat hij zo goed had verborgen, weer tevoorschijn en zal hij ook moeten speuren in de gemeenschap waar hij afscheid van had genomen. Het verleden lijkt ook zijn nieuwe leven te beïnvloeden. Kan hij voldoende afstand nemen om deze zaak op te lossen?

Het is een heerlijk boek om in te verdwijnen. Je bent echt in Braunton, een klein stadje in North Devon aan de kust en leeft mee met de personages in het boek die Ann Cleeves zo goed weet neer te zetten. Je maakt hun persoonlijke ontwikkeling, de herkenbare emoties en twijfels mee alsof het vrienden van je zijn. Uiteraard leer je vooral Matthew, zijn persoonlijke leven en, door deze zaak, ook zijn verleden kennen. Uiteraard leer je ook zijn collega’s kennen en de manier waarop hij te werk gaat. Zijn partner Jonathan speelt ook een rol in dit boek, zo krijg je een vrij goed beeld van Matthew en ben je benieuwd hoe het verder met hem gaat.

Het boek is gelijk vanaf het begin spannend, je wil graag doorlezen. De perspectieven wisselen, zowel het heden als het verleden komen voorbij. De mogelijke daders worden opgevoerd en je probeert de puzzel te leggen. Uiteindelijk is het toch weer anders dan gedacht en komen de verhaallijnen mooi bij elkaar. Kortom, een heerlijk vlot geschreven boek dat maakt dat ik alweer uitkijk naar een volgend deel in deze serie. Ik geef het boek dan ook 4 verdiende sterren.

Wilma
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9789400516311
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 416 pagina’s
Uitgave: juli 2023

Bedankt A.W. Bruna Uitgevers voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review