‘Noodlanding’ – Madelein Kerseboom

no title has been provided for this book
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789401620062

Een van mijn eerste boeken die ik voor Boekencast las was Een vlucht naar jou, het eerste deel in de Vlucht serie van Madelein Kerseboom. Hoe leuk is het dat ik nu ook het tweede deel mag lezen!
Kerseboom wilde van kinds af aan al niets liever dan schrijfster worden. Na de PABO en gewerkt te hebben in de kinderopvang kon ze door de ziekte van Ménière (ziekte die zorgt voor duizeligheidsaanvallen, oorsuizen en gehoorverlies) helaas haar niet meer uitvoeren. Echter zat ze niet bij de pakken neer, maar kroop in de pen. Dit resulteerde in inmiddels vier chicklits/feelgood boeken.

Roxan geniet met volle teugen van haar avontuurlijke leven en baan als copiloot. Helaas beleeft ze tijdens een vlucht naar Mexico een heftige gebeurtenis waarbij ze in haar eentje een noodlanding moet uitvoeren, iets wat haar niet in de koude kleren gaat zitten. De grip op haar leuke leventje is ze even helemaal kwijt. Ze krijgt paniekaanvallen en grijpt naar de drank. Tijdens het uitgaan wordt ze tot over haar oren verliefd. Maar is dit wederzijds? En lukt het Roxan om haar leven weer op de rit te krijgen zodat ze weer kan genieten van het vliegen?

Ook deze keer straalt de cover van het boek op en top zomer uit. Door de vrolijke kleuren en de vrouw op het strand, krijg ik in ieder geval spontaan zin om met een cocktailtje op het strand in dit boek te gaan beginnen.
Aangezien dit het tweede deel is in de Vlucht serie is het zeker aan te raden om ook het eerste deel te lezen. Anders mis je cruciale informatie, waarop dit boek verdergaat.
Waar je in het eerste deel alles te weten kwam over Esmee gaat Noodlanding over het leven van Roxan. Gelukkig komen ook de andere twee vriendinnen in dit boek aanbod.

Vanaf het begin weet Kerseboom me aan de bladzijden gekluisterd te houden. Ik kan het boek dan ook maar moeilijk neerleggen. Je hebt zin om meer over de vriendinnen, en dan met name Roxan, te weten te komen. Dat ze het niet gemakkelijk heeft wordt al snel duidelijk. De schrijfster heeft de emoties en gevoelens van Roxan erg goed weten neer te zetten, je leeft dan ook intens met haar mee bij de situatie in de cockpit en de moeilijke maanden daarna.
Ondanks Roxans moeilijke periode, merk je als lezer wel dat ze enorme fijne vriendinnen en familie om haar heen heeft die haar veel steun bieden.
Kerseboom weet thema’s als een alcoholprobleem, bisexualiteit, vriendschappen, schuldgevoelens en relaties mooi met elkaar te verweven.
Daarnaast maken de beeldende beschrijvingen, passie en rampspoed dat het boek geen moment saai is.

Noodlanding is voor mij het zomerboek van 2023. Door de prachtige onderwerpen en een goed geschreven verhaal, las dit boek als een soapserie waar ik graag wat langer in had blijven hangen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het derde deel, waarin we meer te weten komen over Yara. Het boek krijgt van mij dan ook de 5 volle fonkelende sterren!

Kim
Boekencast

Genre: literaire roman
Uitgeverij: Xander
ISBN: 9789401620062
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 320
Verschijningsdatum: Juli 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Xander voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review