‘De juffen van de Klimop 2: Ik lust jou rauw’ – Eveline Heijnen

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789047208846

Ik lust jou rauw is het tweede deel van de driedelige feelgood-serie De juffen van de Klimop waarin Charlotte zich laat overhalen om te ontdekken of seks echt zo vreselijk is. Ze houdt namelijk niet van seks. Daarom hebben haar vriend Bart en zij jaren geleden een compromis gesloten: in de weekenden is hij vrij om de bloemetjes buiten te zetten. Maar dan geeft Bart toe dat dit niet is hoe hij een relatie voor ogen ziet.

In een aangeschoten bui vertelt ze aan Thijs – de eikel van de kookclub waar ze vijftien jaar geleden deel van uitmaakte – dat seks niets voor haar is. Thijs wil haar op andere gedachten brengen, maar ze weet zeker dat ze echt niet opgewonden raakt van hem. Toch?

In Ik lust jou rauw word je als lezer meteen meegezogen in een amusant verhaal dat, vooral in het begin, verweven is met zijn voorganger. Hoewel dit deel op zichzelf staand gelezen kan worden, voegt het lezen van deel één een extra dimensie toe aan het plezier van dit boek. De schrijfster heeft op zeer subtiele wijze scènes uit het eerste boek ingeweven.

Het verhaal begint direct met een intrigerende hint over de acties van Bart, waardoor de nieuwsgierigheid van de lezer wordt aangewakkerd. Ondanks dat de achterflap al enkele details onthult, blijft de boeiende sfeer behouden. Het onderwerp dat in dit boek besproken wordt, is prikkelend. Sommige lezers zullen zich ongetwijfeld spiegelen aan de hoofdpersoon.

Eveline Heijnen hanteert een vlotte schrijfstijl met korte hoofdstukken, waardoor je als lezer direct in het verhaal wordt getrokken. De amusante humor zorgt voor luchtigheid, zelfs wanneer het verhaal enigszins spicy wordt. Ondanks de pittige details wordt er genoeg omheen verteld, waardoor het boek een perfecte balans heeft tussen levendigheid en subtiliteit.

Het karakter van de hoofdpersoon wordt uitstekend neergezet, met zowel karaktereigenschappen als hobby’s die haar menselijk maken. Hoewel de schrijfster aan het begin af en toe van de hak op de tak lijkt te springen, blijft het verhaal goed te volgen.

Een slimme keuze is gemaakt door te kiezen voor een tweede deel in plaats van te kiezen voor één deel met wisselende personages. Het biedt de lezer een frisse kijk op het verhaal. De vriendschapsbanden zijn treffend beschreven, met aandacht voor de diverse perspectieven op wat iemand belangrijk vindt in relaties.

Het thema van verminderd libido in een relatie wordt op een unieke manier behandeld en draagt bij aan de originaliteit in het feelgoodgenre. Ondanks dat de oorzaak min of meer bij de partner lijkt te liggen, slaagt de schrijfster erin de lezer in de belevingswereld van de hoofdpersoon te trekken met al haar emoties en met momenten van schaamte.
De personages zijn aansprekend en de humor is op een prettige manier over het verhaal verdeeld. De plagerijtjes tussen de hoofdpersonages en de grappen, zoals die over de crème brûlée, zorgden voor een lach op mijn gezicht. Deze humoristische elementen voegen niet alleen luchtigheid toe aan het verhaal, maar versterken ook de band tussen de lezer en de personages.

Al met al biedt dit feelgood-verhaal een boeiende mix van humor, menselijkheid en een pittig randje. Een aanrader voor lezers die op zoek zijn naar een verfrissend (en naar mijn mening beter) vervolg met aansprekende personages. Ik geef het boek 4 sterren.

Sonja
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Loft Books
ISBN: 9789047208846
Uitvoering: e-book
Uitgave: november 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Uitgeverij Loft Books in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review