‘Lotte’s Liefde’ – Kim Jenneskens

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789461098641

Lotte houdt van de herfst, met al zijn facetten en kleuren. Echter heeft ze een onwijze hekel aan regen, maar ook een hekel aan haar ex-man Marco. Elke keer als hij hun zoontje Teun een weekend te logeren heeft, komt hij met smoesjes. Als Teun een vriendinnetje op school krijgt genaamd Isa, is Lotte dolblij voor hem. Alleen heeft Isa een vader van het type maatpak en Tesla rijder. Precies het type man wat Lotte zo hekelt. Als Jack, de vader van Isa, zich aansluit bij de Halloween commissie moeten Lotte en hij wel samenwerken…

Kim Jenneskens is een nieuw gezicht bij De verhalenfabriek. In het dagelijks leven werkt ze als GZ-psycholoog. Schrijven deed ze eerst enkel als hobby, maar nam steeds prominentere vormen aan. In 2022 besloot ze mee te doen aan de cosy en crime wedstrijd van De verhalenfabriek en zo geschiedde haar eerste feelgood Lotte’s liefde.

De verhalenfabriek weet me altijd weer te verrassen met een leuk ‘tussendoortje’. Een verhaal met weinig bladzijden en een niet al te ingewikkelde verhaallijn. Heerlijk om even je zinnen bij te verzetten. De cover van Lotte’s liefde past goed bij het herfstige thema. Al moet ik zeggen dat ik hem misschien wel wat saai vind. Had je van de blauwe achtergrond een leuker en minder statisch iets gemaakt met herfstbladeren en pompoenen, dan had het boek mijn inziens meer aantrekkingskracht verkregen.

De schrijfstijl van Kim Jenneskens is eenvoudig en leest vlot. Hierdoor blader je bladzijde na bladzijde door in het virtuele boek. Verwacht geen diepgang, ingewikkelde plot twists en uitgebreide kennismaking met de hoofdpersonen, maar een simpel verhaal over liefde en vooroordelen. Wel weet Jenneskens ook voldoende humor in haar verhaal te verwerken, waardoor ik regelmatig met een glimlach op mijn gezicht verder las.

Lotte’s liefde is een heerlijke korte feelgood novelle, waarin de thema’s herfst, Halloween en liefde de boventoon voeren. Een ideaal boek voor een koude dag op de bank! Lotte’s liefde krijgt van mij 3 sterren. Ik ben dan ook benieuwd naar een volgend boek van Jenneskens haar hand.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgeverij: De verhalenfabriek
ISBN: 9789461098641
Uitvoering: epub
Aantal pagina’s: –
Verschijningsdatum: december 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij De verhalenfabriek voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review