‘Bruiloft in de B&B’ – Kaat de Kock

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789464510966

Een drukke tijd breekt aan voor Hanne. Sinds ze naast de B&B woont, kan ze meer gasten ontvangen die daar graag gebruik van maken. Daarnaast regelt ze ook het trouwfeest van haar beste vriendin. Als haar andere vriendin Julia plots op de stoep staat met zeer verrassend nieuws en de vriend van haar moeder onverwachts in het ziekenhuis belandt, is de hectiek compleet. Ze moet alles op alles zetten om het trouwfeest én de bistro van haar stiefvader te redden, waardoor haar eigen relatie nogal onder druk komt te staan.

Bruiloft in de B&B is het derde deel in de B&B-reeks. Hoewel het deel los te lezen is, is het zeker aan te raden om de vorige delen eerst te lezen zodat je weet wat Hanne en haar vrienden al beleefd hebben in de Ardennen. Ook is het dan duidelijker hoe de banden onderling zijn.

Kaat de Kock weet de personages prima neer te zetten. Hanne is overduidelijk een personage vol energie en staat graag voor anderen klaar. Je voelt de fijne vriendschap onderling en proeft het plezier dat Hanne beleeft wanneer ze de bruiloft organiseert. Het voelt alsof je er zelf bij mag zijn. De auteur schrijft erg beeldend. Zo heeft ze de kerstsfeer heerlijk omschreven. De geur van kaneel en de kerstbomen hebben ervoor gezorgd dat ik meteen in kerststemming ben gekomen.

Een enkele keer wordt een scène wat langdradig doordat er teveel details worden verteld. Zo wordt er lang over de ‘safe the day’- kaarten verteld, terwijl dat niet noodzakelijk is voor het verhaal. Andersom komt ook voor: bij het huwelijksaanzoek was ik juist benieuwd naar een vreugdevolle, meeslepende opbouw, maar dit werd juist vluchtig verteld.

De amusante herkenbare situaties bezorgen je een lach op je gezicht. Vooral de ergernissen tussen man en vrouw zal iedereen wel onderkennen. Kaat de Kock zorgt met voldoende humor en korte zinnen voor een vlotlezend verhaal. Bruiloft in de B&B is wel enigszins voorspelbaar en soms wat té toevallig, maar al met al blijft het een erg leuk verhaal.

De tijdsprongen die voor komen in het verhaal waren soms wat storend. Met een witregel tussen de stukken tekst zou dit al beter zijn geweest. Ook worden er belevenissen achteraf verteld (bijvoorbeeld: Gisteren was Hanne nog bij…), terwijl je er als lezer graag op dat moment bij was geweest. Hierdoor mis je de reacties van de personages op bepaalde situaties.

Bruiloft in de B&B is een heerlijk boek voor komende (hopelijk koude) wintermaanden. De schrijfster neemt je mee naar de knusse kerstsfeer, de sneeuw en de gezelligheid van de vriendinnen. Ik vind het boek 3,5 sterren waard!

Sonja
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464510966
Uitvoering: e-boek
Aantal pagina’s: –
Uitgave: oktober 2022

Met dank aan Hamley Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review