Zo werkt de Formule 1 2023 – Olav Mol & Erik Houben

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789021469379

Zo werkt de Formule 1 verscheen voor het eerst in 2016 en sindsdien is deze uitgave regelmatig aangepast. En nu is er dan Zo werkt de Formule 1 2023, de volledige herziene editie van 2022. De uitgaven zijn geschreven door Olav Mol en Erik Houben.

Olav Mol maakte in 1991 zijn debuut als Formule 1 commentator voor de televisie. In 2006 won Mol de Theo Koomen Award voor het beste sportcommentaar van het jaar. Erik Houben is ondernemer en schrijver. Houben schreef voor Motorsport.com en Grand Prix Radio over de Formule 1 en de Dakar Rally. Mol heeft samen met Houben Zo werkt de Dakar Rally en Ayrton Senna geschreven.··Voorwoord: In een voorwoord wordt nog extra aangegeven dat in deze nieuwe editie foto’s het grote verschil maken met de uitgave van vorig jaar. “De uitleg over de sport is geactualiseerd op de paar punten waar de regels zijn aangepast, en uiteraard zijn alle statistieken van de rijders en de teams up to date tot en met de Grand Prix van Japan van 2022.”

Begrijpelijke taal
Zo werkt de Formule 1 2023 is ingedeeld in zeven hoofdstukken en een bijlage waarin een verklarende woordenlijst, alle wereldkampioenen, wereldkampioenen constructeurs en de Nederlandse en Belgische F1- coureurs zijn opgenomen. Per hoofdstuk wordt duidelijk uitleg gegeven over de circuits, de auto, het racen, coureurs, teams, circuits, organisatie en media. Alle hoofdstukken zijn weer onderverdeeld in paragrafen. Techneuten kunnen hun hart ophalen, maar voor niet-techneuten is het in begrijpelijke taal uitgelegd. De duidelijke gedetailleerde uitleg wekt interesse op waardoor je blijft lezen. Het staat vol leuke wetenswaardigheden waar normaliter niet bij stilgestaan wordt.

Uitgave
Sinds Max Verstappen zijn entree maakte in de Formule 1 ben ik een trouwe kijker van de Grand Prix en sla geen wedstrijd over. Ik werd dan ook meteen enthousiast bij het zien van Zo werkt de Formule 1 2023. Het is best een groot boek qua formaat en valt op met de eruit springende formule 1 bolides van Red Bull en Ferrari op de cover. In deze mooie uitgave staan heel veel kleurenfoto’s over beide bladzijden, illustraties en een aantal oudere zwart-wit foto’s uit de beginperiode. De uitgave is gedrukt op stevig glanzend papier, wat bij slecht licht een beetje glimt en niet altijd prettig leest daardoor.

Wetenswaardigheden
Wanneer Zo werkt de Formule 1 2023 op tafel ligt, kan niemand dit boek weerstaan en slaat het open, waarbij het fraaie fotowerk meteen opvalt. Volle actiefoto’s, teamfoto’s, foto’s van de coureurs en foto’s van de formule 1 bolides. Er staat veel te lezen over de oorsprong van de Formule 1 (1950), waar bijvoorbeeld de naam vandaan komt en andere wetenswaardigheden. Nooit geweten dat er een minimale afstand van 305 km per race is, behalve op het stratencircuit van Monaco. Daar geldt 260 km, omdat de race anders te lang duurt. Voor wie zich weleens afgevraagd heeft waar de naam Formule 1 voor staat:

“De formule is de set aan regels die bepaalt waar een auto aan moet voldoen om aan een bepaalde competitie mee te kunnen doen”

En waar de 1 voor staat is duidelijk; eenzitter!

Uitleg
Er staat veel uitleg over de regelwijzigingen voor 2023 en de laatste nieuwtjes over de Formule 1 in. En er wordt een tipje van de sluier opgelicht over de komende regelwijzigingen in 2026. Daarnaast is er uitleg over de veranderende spelregels, informatie over de 24 (oude en nieuwe) circuits en de kalender voor 2023 is er ook in opgenomen. Dit boek is zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde Formule 1 fan.

Zo werkt de Formule 1 2023 is een naslagwerk dat niet mag ontbreken in de boekenkast van een Formule 1 liefhebber en waar mijn hart sneller van gaat kloppen en ook nog eens een leuke cadeau tip is.

Joke

Eerder verschenen op Bazarow

 

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review