‘Wombat en Vlerkje: op zoek naar de maki’ – Kristiaan Vandenbussche

no title has been provided for this book

ISBN: 9789493293410

Waar Kristiaan Vandenbussche eerst succesvol strafpleiter is, waagt hij zich tegelijk met Wombat en Vlerkje: op zoek naar de maki aan zijn eerste kinderboek. Eerder schreef hij al zijn eerste thriller Cupido, die uitzonderlijk spannend werd bevonden door de lezers.

Wombat (beer) en Vlerkje (vleermuis) zijn twee biologen. Ze gaan samen op zoek naar een zeldzaam aapje dat alleen in Madagascar woont: de maki-aap. Hiervoor moeten ze een lange reis maken door verschillende landen, waar ze de nodige wilde dieren tegenkomen. Lukt het Wombat en Vlerkje om de maki-aap te vinden?

Door uitgeverij Beefcake Publishing werden we benaderd om dit boek te recenseren. Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om me te verdiepen in een kinderboek. De cover van dit hardcover prentenboek is kleurrijk en laat goed zien waar het boek over gaat.

Het boek is volledig op rijm geschreven, waardoor er tijdens het voorlezen de nodige vaart in het verhaal zit. Verwacht geen ingewikkelde zinnen of woorden. Het boek is hierdoor ook leuk voor de allerkleinsten. Mijn zoontje van 2 jaar vond het erg leuk om alle dieren in het boek, zoals de zebra en giraffe, te benoemen en aan te wijzen.

Niet alleen wordt het verhaal van de zoektocht naar de maki op schrift duidelijk verwoord, ook wordt het boek ondersteund door prachtige prenten, getekend door de schrijver. Door het samenspel van de tekst en tekeningen gaat het verhaal leven en kan je als lezer de fantasie de vrije loop laten gaan.

Wombat en Vlerkje: op zoek naar de maki is een prachtig, op rijm geschreven prentenboek voor een leuk voorleesuurtje voor het hele gezin! Het boek krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Kind & Jeugd
Uitgeverij: Beefcake Publishing
ISBN: 9789493293410
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 32
Verschijningsdatum: oktober 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Beefcake Publishing voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review