‘Winter aan de kust’ – Tina van Dijk

no title has been provided for this book
Genre:
Series:
Publisher:

ISBN: 9789047206941

Winter aan de kust is het derde deel in de Kust-serie van Tina van Dijk. Haar eerdere boeken Het café aan de kust en Thuis aan de kust las of luisterde ik al eerder.  Deze keer gaat het over schooljuf Feline die zich ontzettend ergert aan haar verloofde Jarno. De twee staan op het punt grote stappen te zetten in hun relatie door te gaan trouwen. De plaats, fotograaf en datum zijn al besproken, maar Felines twijfels spelen steeds meer op. Dat ze samenwerkt met haar ex-vriend Jim maakt het er ook niet makkelijker op.

Emmie heeft inmiddels haar leven op de rit, ze woont samen met Tom en werkt nog steeds bij haar oom met veel plezier in het café. Maar dan staat ineens Emmies zus Lana voor de deur. Haar leven valt in duigen als ze met haar man Greg relatieproblemen heeft. Lana heeft het in eerste instantie totaal niet naar haar zin in Duijnen, maar ze bloeit steeds meer op. Toch mist ze Greg, zou hij nog iets van zich laten horen?

Ondanks dat het inmiddels hartje zomer is, speelt het verhaal zich af in de kerstperiode. Een heerlijke tijd, vind ik zelf. En ook in Duijnen leeft iedereen helemaal op tijdens de kerstdagen.

Van Dijk heeft gedetailleerd beschreven hoe Duijnen er in kersttijd uit ziet. Het lijkt alsof je zelf om de mooi versierde kerstboom op het plein rondloopt of een chocomelk met slagroom drinkt bij oom Bart verkleed als kerstman in zijn café. Oom Bart heeft trouwens echt de kerstspirit. Hij wil zijn café absoluut niet eerder sluiten met de kerstdagen, want waar moeten alle bewoners van Duijnen die niemand hebben dan heen. Mijn inziens een prachtige kerstgedachte!

Deze keer spelen weer twee totaal nieuwe karakters de hoofdrollen in het verhaal, namelijk schooljuf Feline en het zusje van Emmie, Lana. Hierdoor verdwijnt Emmie naar de achtergrond, maar ook voor haar is er in dit deel leuk nieuws.

Dit deel bestaat ook uit korte hoofdstukken met een gemakkelijke schrijfstijl, hierdoor heeft het boek een vlot leestempo. Ondanks dat er in het derde deel naar mijn idee het minst gebeurt, lees je toch door omdat je benieuwd bent naar wat het einde van het boek voor jou in petto heeft.

Minpuntje vond ik wel dat het verhaal mij met vragen achterliet. Hopelijk komt er nog een vervolgdeel om deze onbeantwoorde vragen te verhelderen. Winter aan de kust is wederom een fijne feelgood roman, waarbij je al helemaal in de kerststemming komt! Het boek krijgt van mij drie sterren.

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood roman
Uitgever: Loft Books
ISBN: 9789047206941
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 147
Uitgave: juli 2022

Met dank aan uitgeverij Loft Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review