‘Obsessie’ – Jet van Vuuren

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789026357282

Dit is niet mijn eerste Jet van Vuuren, eerder las ik onder andere al ‘Misstap’, ‘De minnaar’ en haar vorige thriller ‘Vluchtweg’ met veel plezier. Ik was dan ook benieuwd naar haar nieuwste boek.

Laura heeft, na een aantal mislukte relaties, eindelijk de ware liefde gevonden bij de jongere en avontuurlijke vlieginstructeur Kees. Zijn baan voert hij met veel passie en liefde uit en is als een hobby voor hem. Als Kees tijdens een vliegongeluk om het leven komt stort Laura haar wereld volledig in. Kees was toch een goede vlieger? Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

Als Laura erachter komt dat Kees niet alleen leuk en gezellig was, maar hij haar na zijn dood ook met een flinke schuldenlast achterlaat, weet ze niet hoe ze hieruit moet komen. Als Laura een beroep doet op haar oude schoolvrienden om haar te helpen, blijken deze vrienden al lang niet meer zo goed bevriend te zijn met elkaar als in hun studententijd. Laura wordt hierdoor nog dieper in de ellende gesleurd. Zal het Laura lukken om haar leven weer op de rails te krijgen?

De schrijfstijl van van Vuuren is gemakkelijk en goed leesbaar. Wat zorgt voor een fijne leeservaring. Daarnaast zijn de hoofdstukken slechts een paar pagina’s lang, wat er voor zorgt dat je makkelijk nog even een hoofdstukje wegleest.

Leuk is dat er niet alleen hoofdstukken vanuit het perspectief van Laura geschreven zijn, maar ook cursief geschreven hoofdstukken. In deze hoofdstukken word je als lezer mee teruggenomen naar 1991, de tijd dat de studentengroep elkaar ontmoette. Door deze extra hoofdstukken heb je net wat meer informatie over het verleden van Laura en haar vrienden, waardoor je bepaalde wendingen in het boek beter begrijpt.

Obsessie is dan misschien geen thriller waarbij je op het randje van je stoel zit, maar toch heeft het boek een bepaalde spanning. Pagina na pagina heb je het gevoel dat er iets niet klopt door hoe de personages zich gedragen tegenover elkaar. Dit triggerde mij om verder te lezen en voor ik het wist was het boek uit.

Het personage van Frances (Fransje) wekte al snel mijn interesse. Iets in haar doen en laten maakt haar een mysterieus persoon. Je weet dat er iets niet klopt aan haar gedrag, maar je kan er niet precies de vinger op leggen. Ik was dan ook benieuwd hoe haar karakter zich zou vormen naar het einde van het boek.
Dat einde nam voor mij een onverwachte wending. Ik had totaal niet zien aankomen of gedacht dat het boek zo zou eindigen. Ik heb dan ook de laatste hoofdstukken met open mond van verbazing gelezen.

Obsessie lees je met een groot vraagteken boven je hoofd, je hebt het gevoel dat er iets niet klopt, maar wat? Hier kom je stukje bij beetje achter en het einde laat je dan ook verbaasd achter. Een heerlijk, spannend en onverwacht verhaal ideaal voor de laatste zomerse avonden. Ik geef het boek 3 sterren.

 

Kim
Boekencast

Genre: Literaire thriller.
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026357282
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 328
Uitgave: augustus 2022

Met dank aan Ambo|Anthos uitgevers voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review