‘Wie schrijft die blijft’ – Tamara Haagmans

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789021031859

Feelgood schrijfster Tamara Haagmans heeft al vele boeken op haar naam staan. Naast schrijfster is Haagmans ook vertaler en heeft ze een eigen bedrijf met boek gerelateerde klussen. Haar laatste boek was een novelle over kerstmis genaamd: De beste wensen. Haar nieuwste boek Wie schrijft die blijft gaat deze keer over een schrijfster die moeilijke keuzes moet maken en haar verleden een plek moet geven. Ben je al nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Caro is schrijfster, onder een pseudoniem, en is hiermee een doorslaand succes. Samen met haar vader runt Caro ook nog een klein hotelletje in ’t Gooi genaamd: De Gulden Draeck. Haar inspiratie voor boeken haalt ze dan ook voornamelijk uit haar gasten.

De uitgeverij waarvoor Caro schrijft wil niets liever dan dat ze bekendmaakt wie er achter het pseudoniem zit, maar dit wil Caro niet. Als haar vader met een plannetje komt, lijkt iedereen hiermee akkoord. Echter ruikt een slimme verslaggever onraad en zorgt dit ervoor dat de toekomst van het hotel en Caro haar schrijf carrière op de tocht komen te staan. Nu moet ze keuzes maken, iets waar Caro niet zo goed in is.

De covers van Haagmans haar boeken zijn altijd kleurrijk. Zo ook deze keer. De paarse en gele tinten maken dat het boek gelijk opvalt.

Haagmans schrijft met Wie schrijft die blijft een boek met een thema dat nog steeds actueel is bij jongeren: gepest worden omdat je erbij wil horen. Je begint het verhaal met een cursief geschreven tekst over een ongepland feestje bij iemand thuis, dit maakt je als lezer gelijk nieuwsgierig. Wat heeft dit te maken met het verdere verhaal? Doorheen het boek kom je meer van deze korte cursieve hoofdstukken tegen, naarmate het boek vordert, kom je erachter over wie dit gaat.

Door de vlotte schrijfstijl en de aangename korte hoofdstukken leest het boek heerlijk weg. Elke keer als ik besloot het boek weg te leggen, dacht ik nog ééntje en voor ik het wist was het uit. Ondanks het beladen thema van het boek, pesten, waarin vele lezers iets zullen herkennen, is het boek geen moment zwaar te noemen. Tamara zorgt voor voldoende humor in het verhaal.

Caro vind ik als hoofdpersoon realistisch neergezet. Je kan je goed inleven in haar situatie. Je snapt waarom ze het liefst stil en onzichtbaar zou willen zijn. Caro’s vader is door de overweldigende liefde voor zijn dochter en zijn behulpzaamheid mijn favoriete hoofdpersonage!

Omdat de hoofdpersoon schrijfster is, krijg je ook een inkijkje in hoe het in zijn werk gaat bij een uitgever en hoe een signeersessie bij een boekhandel verloopt. Hoe leuk is dat als boekliefhebber.

Met Wie schrijft die blijft heeft Tamara Haagmans weer een mooie feelgood afgeleverd. Waarbij de hoofdpersonen realistisch zijn neergezet, je geen moeite hoeft te doen om je in te leven en daarnaast heeft het boek ook nog eens een actueel en belangrijk thema. Het boek geeft hoop voor iedereen die gepest werd of wordt. Geef niet op, het komt goed! Wie schrijft die blijft krijgt van mij 4 sterren!

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Luitingh Sijthoff
ISBN: 9789021031859
Uitvoering: paperback
Bladzijden: 256
Uitgave: februari 2024

Met dank aan Uitgeverij Luitingh Sijthoff voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review