‘Volbloed’ – Pieter Aspe

no title has been provided for this book
Author:
Publisher:

ISBN: 9789022339329

Volbloed omvat vier nooit eerder gebundelde misdaadverhalen van Pieter Aspe. Zo wil in ‘Grof wild’ een vrouw meer vuur in haar relatie met haar echtgenoot en daarom bedenkt ze een plan. Ze plant een korte vakantie in, in de Ardennen. Wat een gezellig week had moeten worden, ontaardt vrij snel in een nachtmerrie. In ‘De Japanse tuin’ wordt een lijk gevonden in Hasselt. Het onderzoek spitst zich toe op het Limburgse zakenmilieu en daar komen heel wat duistere zaken aan het licht. In ‘Kat en muis’ wordt een minder populaire hoofdredactrice van een roddelblad met de dood bedreigd na de publicatie van een artikel. Eerst trekt de vrouw zich daar niets van aan, maar gaandeweg wordt ze heel bang. In het laatste verhaal, ‘De laatste rit’, onderzoeken commissaris Van In en zijn rechterhand Versavel een doodsbedreiging aan een bekende, Vlaamse wielrenner.

Het boek bevat zodoende vier bloedstollende, korte, misdaadverhalen. Persoonlijk lees ik liever lange verhalen. Toch slaagt Pieter Aspe er in om ze van de nodige diepgang te voorzien en zo de lezers mee te nemen in de verhalen. Daarnaast zorgt de vloeiende, spannende, grappige schrijfstijl van de auteur er voor dat je wil blijven doorlezen. De verschillende verhalen heb je als het ware vlot gelezen. Je herkent meteen de typische Aspe-schrijfstijl.

Bij publicatie wordt aangegeven dat het over vier nooit eerder gebundelde verhalen gaat. Hier wil ik zeker een kanttekening bij maken, aangezien het verhalen zijn die apart al eerder verschenen zijn. Het zijn dus zeker geen nieuwe verhalen.

De personages over de verhalen heen zijn heel divers (gaande van een koppel, zakenlui, een onpopulaire hoofdredactrice tot de bekende personages Van In en Versavel). Ze worden allemaal menselijk, realistisch en in detail beschreven. Zo kan je als het ware in hun hoofd kruipen en kun je je optimaal inleven in de verschillende situaties.

Volbloed is een spannende thriller, getypeerd door de typische schrijfstijl van Pieter Aspe. Een mooi eerbetoon aan hem om deze verhalen te bundelen tot één boek. Ik raad het zeker aan om te lezen. Ik geef deze dan ook vier sterrren.

Ellen
Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022339329
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 352
Uitgave: september 2022

Met dank aan Uitgeverij Manteau voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review