‘Villa Algarve’ – Linda van Rijn

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789460686238

Linda van Rijn is het pseudoniem van schrijfster Mariëtte Middelbeek. Ze schreef sinds 2011 vele thrillers die zich afspelen op zonnige bestemmingen. Haar nieuwste Villa Algarve ligt nu in de winkels.

Isabella is met haar beste vriendin Sanne naar de Algarve afgereisd, om even op adem te komen na het verbreken van haar relatie. Daar ontmoet ze de surfer Victor, hij neemt haar mee naar de mooiste plekjes en leert haar surfen. De twee kunnen het goed met elkaar vinden. Helaas gebeurt er een tragisch ongeluk.
Na één jaar keert Isabella terug naar deze plek. Deze keer met een nieuwe liefde en fijne schoonfamilie. Althans dat is was Isabella dacht. Echter slaat ook deze keer het noodlot toe….

Vorige zomer las ik Playa Blanca, waar ik gecharmeerd was van de beeldende beschrijvingen van Van Rijn. Ook deze keer weet van Rijn de omgeving goed te omschrijven. Vooral het moment waarop Isabella met Victor aan het kanoën is in de grotten. Ik kanode in gedachten met ze mee en vergaapte me aan de prachtige lichtinvallen in de grot.
De schrijfstijl is zoals we van Van Rijn gewend zijn, luchtige korte zinnen, zonder al te veel poespas eromheen. Ideaal om op je strandbedje te lezen, zonder al te diep te hoeven nadenken over de zaken waarin de hoofdpersonen zich deze keer hebben verstrikt.

Ondanks dat ook in deze zomerthriller de spanning je niet drijft tot op het puntje van je stoel, voel je duidelijk dat er iets niet klopt aan bepaalde personen in het verhaal. Echter krijg je als lezer pas op het allerlaatste moment grip op de situatie en lees je met open mond van verbazing de laatste bladzijden.
Door wat er met Isabella gebeurt, krijg je sympathie voor haar als persoon. Je leeft met haar mee en voelt haar verdriet wanneer ze erachter komt wat en vooral wie de dader is van een bijna verdrinking. Ondanks dat je weet wie het gedaan heeft, kon ik voor deze persoon geen slechte gevoelens hebben. Onmacht en verdriet doen immers rare dingen met een mens, zo zie je maar.

Villa Algarve is een heerlijke, luchtige thriller. Ideaal om van te genieten tijdens een dagje aan het strand. Verwacht geen ingewikkelde verhaallijnen en uitgebreide dialogen. Een fijne vakantie thriller van Nederlandse bodem. Ik waardeer Villa Algarve dan ook met 3 zonnige sterren.

Kim
Boekencast

Genre: literaire thriller
Uitgeverij: Marmer
ISBN: 9789460686238
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 288
Verschijningsdatum: mei 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Marmer voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review