‘Playa Blanca’ – Linda van Rijn

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789460686139

Linda van Rijn is het pseudoniem van schrijfster Mariëtte Middelbeek. Ze schreef sinds 2011 maar liefst dertig thrillers, waarvan Playa Blanca haar nieuwste is. Van Rijn woont op het zonnige Curacao. Haar boeken spelen zich allen af op een vakantiebestemming waar zij zelf eerder is geweest.

In Playa Blanca gaat Laura met haar vriend Ruben en hun vriendengroep op vakantie naar het zonnige Lanzarote. Dit hebben ze allemaal wel verdiend na een tijd van hard werken en weinig tijd voor elkaar.

Het hotel is geweldig, de cocktailbar en het zwembad overdadig en vertoeven op het strand vindt de vriendengroep heerlijk. Als ze op het strand een Nederlands stel ontmoeten, worden ze al gauw uitgenodigd voor een feestje in hun villa. Maar tijdens het feestje gaat het helemaal mis. Laura wordt gedrogeerd en als ze wakker wordt doet alles in haar lijf zeer. Tijdens het politieonderzoek komen er steeds nieuwe ontdekkingen over het Nederlandse stel en hun feestje naar boven.

Inmiddels heb ik bijna alle boeken van Linda van Rijn wel gelezen. Elke keer valt me weer op dat de omschrijvingen van de landen en plekken waar het verhaal zich afspeelt tot in detail is omschreven. Hierdoor heb je als lezer het gevoel alsof je zelf op de plaats van bestemming rondloopt. Je kon in Playa Blanca bijvoorbeeld het zeebriesje door je haar en het zand al tussen je tenen voelen.

De schrijfstijl van Van Rijn is simpel en easy going en is in elk boek weer hetzelfde. Het verhaal leest gemakkelijk weg door de korte zinnen en het simpele taalgebruik. Hierdoor is het boek erg toegankelijk.

De hoofdpersoon, Laura, leer je goed kennen in dit boek, ook haar vriendengroep wordt uitvoerig beschreven. Hierdoor kun je jezelf ook in hun situaties verplaatsen. Want dat er iets te gebeuren staat wordt helaas pas halverwege het boek duidelijk.

Het verhaal komt voor mij wat traag op gang. Pas halverwege het boek begint de spanning op te lopen. Zodra de spanning toeneemt en het eerste hoogtepunt de lezer passeert moet je verder lezen, want je bent erg benieuwd naar wie dit vergrijp op zijn geweten heeft. Je leeft dan ook intens mee met Laura. Hierna kabbelt het verhaal weer voort en klimt langzaam opnieuw naar een hoogtepunt. Ditmaal een ontknoping die ik totaal niet had zien aankomen!

Enige minpunt is dat de laatste spannende gebeurtenis in slechts pak en beet tien pagina’s verteld worden. Iets wat van mij zeker nog langer had gemogen. Een thriller kun je het verhaal niet noemen, maar de daders weten zeker onder je huid te kruipen en je te verbazen.

Playa Blanca is een ontspannen thriller die zorgt voor de nodige uurtjes leesplezier. Ik kijk elke keer weer uit naar Van Rijn haar volgende boek. De zomervariant deze keer. 3 sterren voor Playa Blanca.

Kim
Boekencast

Genre: literaire thriller
Uitgever: Marmer
ISBN:9789460686139
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 288
Uitgave: oktober 2022

Met dank aan uitgeverij Marmer voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review