‘Triple Cross’ – James Patterson

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789403118123

James Patterson (1947) is de meest succesvolle hedendaagse thrillerauteur met meer dan 240 miljoen verkochte exemplaren uit zijn rijke oeuvre. Naast standalone thrillers schrijft hij ook succesvolle boeken uit de reeksen ‘The Women’s Murder Club’ en ‘Alex Cross’ )
Triple Cross is het dertigste deel uit de Alex Cross thriller-serie.

Voor de mensen die er nog nooit een hebben gelezen uit deze serie is het prima om bij willekeurig welke titel te beginnen. Het zijn opzichzelfstaande verhalen. Toch is het nóg leuker om ze op volgorde te lezen. Er zijn verhaallijnen met betrekking tot de hoofdpersonages en hun familie die als rode draad door de separate thrillers lopen. Ik merk overigens wel dat deze rode draad steeds voorspelbaarder wordt. En clichématig.

Hoofdpersonage Alex Cross onderzoekt een moord waarbij een heel gezin is geëxecuteerd zonder mededogen en zonder het achterlaten van sporen, door de dader. Al snel blijkt dat het al om drie vrijwel identieke moordpartijen gaat. Succesvol auteur Thomas Tull wijst de onderzoekers erop dat deze moordenaar de perfecte misdaad pleegt en geeft hem de naam ‘Family Man’. Langzaam maar zeker transformeert Thomas Tull zich naast coöperatieve hulp bij het onderzoek ook naar de positie van een risicovolle getuige en mogelijk verdachte.
Terwijl Alex Cross al zijn psychologische kennis inzet om de inhoud van Tull’s roemrijke thriller-oeuvre te doorgronden, lijkt de Family Man moordenaar ook zijn weg naar de familie van Alex Cross te hebben gevonden.

De vrouw van Alex Cross, Brianna Stone, is tegelijkertijd betrokken bij een onderzoek naar illegale praktijken binnen de wereld van wereldberoemde modemagnaten. Wanneer ook hier een slachtoffer valt, vechten ‘Bree’ en Alex los van elkaar een onafgebroken gevecht uit om de aandacht van de lezer naar zich toe te trekken.
Een gevecht dat uiteindelijk Bree Stone blijkt te winnen. Haar verhaallijn en ontknoping bevat meer actie, spanning en mysterie dan de jacht van Alex op zijn seriemoordenaar. Die verhaallijn is op momenten saai en de ontknoping is niet zo explosief als we van Patterson gewend zijn.
Het wisselen van perspectief tussen Bree en Alex werkt dan weer wel perfect om de lezer aan je te binden. Je kunt het boek niet wegleggen.
De korte hoofdstukken, de cliffhangers en de gebeurtenissen houden je gefascineerd en gehypnotiseerd verbonden.

In Amerika is het eenendertigste deel al verschenen (Cross down) en daarnaast is de titel van nummer 32 al bekend (Cross out).
In Triple Cross zit ook een verwijzing naar de langdurige jacht op de voornaamste tegenstander van Cross, het lijkt erop dat deze ‘M’ in de te verschijnen boeken opnieuw een ware clash met Cross zal veroorzaken, een moment waar alle fans van de serie al geruime tijd naar uitkijken.
Ik hoop dat de Engelstalige titels geen antwoord geven op de vraag hoe dit zal aflopen. Daarvoor is de serie te succesvol.

⭐️⭐️⭐️ In Triple Cross voelt James Patterson zich met alle bekende personages weer als een vis in het water. De meeste lezers zijn vertrouwd met Nana mama, Alex, Bree, Sampson en de kinderen. Het succes is al gegarandeerd voordat je hier een verhaallijn en een plot aan toevoegt. Alex Cross is een trademark voor succes.
Je verslindt het als fastfood. Je hebt er vooraf zin in. Je geniet ervan wanneer je het verorbert. Je bent snel klaar. Je hebt lekker gegeten.
Het enige nadeel: Het smaakt al snel naar meer.
Vertalers aan het werk. Wij willen de volgende.
Tip: aanrader voor in de vakantiekoffer. Wel goed insmeren. Je vergeet de wereld om je heen.

Persoonlijke songtekst:

‘She turned, tossed her head
Unlike her opening move, her final exit line
He waited much too long
But by the time he got his courage up, she was gone
Then he screamed, “Leave me alone, I’m a family man
And my bark is much worse than my bite”
He said, “Leave me alone, I’m a family man
If you push me too far, I just might’

(Hall & Oates – ‘Family Man’)

Peter
Boekencast

Genre: thriller
Uitgeverij: Cargo
ISBN: 9789403118123
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 366
Verschijningsdatum: mei 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Cargo voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review