‘Jeugdzonde’ – James Patterson & J.D. Barker

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789022598115

Toen ik Jeugdzonde in de catalogus van Boekerij voorbij zag komen, trok dit boek direct mijn aandacht. Eerder las ik van J.D. Barker de trilogie rondom Sam Porter. Ik vind een thriller op zijn tijd best leuk en Horen, zien, zwijgen vond ik dan ook een daverend succes. De verwachtingen van Jeugdzonde lagen dan ook erg hoog.

J.D. Barker begon zijn carrière als ghostwriter en journalist. Zijn eerste roman, Forsaken, werd een grote hit in Amerika, Canada en Groot-Brittannië. Helaas werd deze nog niet vertaald naar het Nederlands. Zijn succes werd ook opgepakt door de nabestaande van de Dracula-auteur, Barker werd zelfs gevraagd om mee te schrijven aan een Dracula-prequel. Deze zal in juni bij uitgeverij Boekerij verschijnen.
Daarnaast heeft Barker, de grote James Patterson, deze man schreef 90 boeken die naar het Nederlands vertaald zijn, zo ver gekregen om samen met hem aan dit verhaal te schrijven. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit iets van deze auteur gelezen heb….

Walter O’Brien wordt op zijn eerste avond als politieagent in Detroit naar een plaats delict gestuurd. Hier ontmoet hij een beeldschone vrouw. Naast zich een man, die gezien zijn staat een onnatuurlijke dood is gestorven. Als O’Brien haar naar het politiebureau wil brengen, weet de vrouw te ontsnappen. Toch kan O’Brien haar niet loslaten en gaat naar haar op zoek.
Als O’Brien jaren later is opgeklommen tot rechercheur, kan hij de situatie van toen nog steeds niet loslaten. Hij is niet de enige die op zoek is naar deze vrouw, die inmiddels de naam De zwarte weduwe draagt. Hij legt de link met een aantal bizarre moorden en hoopt in Detroit deze moorden voor eens en altijd te kunnen stoppen.

De cover van het boek past perfect in de stijl van de rest van de covers van Barker. Een mysterieuze vrouw kijkend door een waas van mist of ijs. Die mist of ijs heeft overigens weinig met het boek te maken. De mysterieuze vrouw des te meer.

Het boek krijgt op verschillende platforms slechte recensies, het zou te veel sciencefiction zijn en te ongeloofwaardig. Als ik ergens niet van houd in boeken is het wel sciencefiction. Gelukkig las ik deze recensies pas nadat ik het boek zelf had gelezen, want hij was super!
Oké, een beetje ongeloofwaardig mag je het wel noemen als je doorzeefd door een kogelregen niet dood neervalt of een verhaal over aliens.

Je wordt als lezer in twee tijdvakken meegenomen. Aan de ene kant ben je in het heden, waar O’Brien en zijn vrienden een laatste poging doen om de mysterieuze vrouw te vinden. Aan de andere kant lees je het verhaal van de jonge O’Brien die er alles aan doet om erachter te komen wie deze vrouw is. Er wordt duidelijk aangegeven aan het begin van een reeks hoofdstukken of je in het heden of verleden leest. Daarnaast wordt er wanneer je een hoofdstuk uit het verleden leest ook nog eens duidelijk een beschrijving gegeven van de moordzaken die O’Brien al heeft ervaren met deze persoon.

De gedetailleerde schrijfstijl van Barker en Patterson zorgt ervoor dat je jezelf in het verhaal kunt verplaatsen. Je graaft mee in de tuin naar lijken en je eet als derde lid aan het tafeltje mee met Amy en Walter in een Italiaans restaurantje. Barker en Patterson schromen niet om ook de meest gruwelijke details tot in de puntjes uit te diepen. Dit maakt dat deze thriller niet voor lezers met een gevoelige maag is.

De hoofdpersoon Walter O’Brien is bijzonder goed uitgewerkt. Je zit op het puntje van je stoel om hem te coachen en aanwijzingen te geven. Je wil dat hij zijn laatste taak kan vervullen door de vrouw te vinden.
Dat het boek door twee auteurs geschreven is, daar merk je niets van tijdens het lezen. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je steeds gedreven wordt, om nog één hoofdstuk verder te lezen. En voor je het weet, sla je de laatste bladzijde om van deze 431 tellende pagina’s dikke pil.

Jeugdzonde is een boek dat onder je huid kruipt en je pas loslaat lang nadat je het boek uit hebt. De gedetailleerde beschrijvingen geven je soms de kriebels, maar maken het zo dat je het verhaal intens meeleeft. Ik heb er onwijs van genoten! Het boek waardeer ik dan ook met 4.5 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022598115
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 431
Verschijningsdatum: februari 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Boekerij voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review