‘The Missing Child / Het Verdwenen Kind – Rainbow4kids en Erik Persoons

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789403682655

Erik Persoons is een toffe Peer. Op 3 februari hield hij in zijn woonplaats Peer een feestje ter faveure van de release van maar liefst twee nieuwe boeken van zijn hand. Het feestje werd verrijkt met Keniaanse muziek, dans en optredens. Erik schreef een tweede deel van de Safari Sisters (waarover een separate recensie zal verschijnen) en hij bracht daarnaast dit tweetalige jeugdboek uit.

Erik staat bekend om zijn projecten waarbij hij samen met kinderen een boek schrijft. In dit geval is hij nog eens over zijn eigen grenzen gegaan door ook naar een ander continent te reizen. Tijdens zijn bezoek aan het werk van Rainbow4kids in Kenya maakte hij niet alleen kennis met een vorm van gesponsord onderwijs maar ook met een hele groep kinderen die samen in de zesde klas zitten van de Rainbow4kids school.

Hij vroeg hen naar hun toekomst en hun droombeeld. Deze toekomstdromen maakte hij werkelijkheid door zowel de kinderen als hun wens te vereeuwigen in zijn eerste tweetalige jeugdboek, waardoor ieder kind een separaat rolletje speelt in het verhaal.

The Missing Child/Het Verdwenen Kind bevat op de linker pagina het Nederlandse verhaal en op iedere rechterpagina het Engelstalige verhaal. Het bevordert de leesbaarheid, blijkt in beide talen nagenoeg dezelfde lengte te hebben en daagt kinderen uit het ook in het Engels te lezen. Het verhaal is geweldig spannend en is zo liefdevol geschreven dat het ontroert.

Erik Persoons heeft een groot hart en zet dat open voor de hele wereld. Hij zet ieder kind uit de genoemde klas in het zonnetje en leert wijze levenslessen. Het boek heeft een ISBN-nummer maar dit heeft geen meerwaarde. Omdat de gehele opbrengst van dit boek naar Rainbow4Kids gaat, geeft Erik aan dat het boek slechts op drie plaatsen te verkrijgen is. Bij Uitgeverij Storyland, via www.ErikPersoons.com of via www.Rainbow4Kids.be

Het boek kost €15 en je steunt hier het onderwijsproject mee dat alle kinderen in Ukunda middels sponsoring in staat stelt goed onderwijs te volgen. Het verhaal in het boek gaat over Hatibu, een jongen die op school hoort dat er een kind vermist wordt. Hij gaat zelf op onderzoek uit en stuit al snel op een aantal grote gevaren. Met de hulp van een tweetal mysterieuze mannen en al zijn klasgenoten hoopt hij wel het verdwenen kind te kunnen vinden.

⭐️⭐️⭐️ Geloof, hoop en (naasten)liefde zijn thema’s in dit hartverwarmende en spannende boek. Om te lezen en om van te leren. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Lees dit boek en steun dit goede doel. Dit recensie-exemplaar werd door www.boeken-cast.nl voor €15 aangekocht.

Persoonlijke songtekst:
‘Sonny sits by his window and thinks to himself
How it’s strange that some rooms are like cages
Sonny’s yearbook from high school
Is down from the shelf
And he idly thumbs through the pages
Some have died
Some have fled from themselves
Or struggled from here to get there
Sonny wanders beyond his interior walls
Runs his hand through his thinning brown hair
Well I’m accustomed to a smoother ride
Or maybe I’m a dog that’s lost his bite
I don’t expect to be treated like a fool no more
I don’t expect to sleep the night
Some people say a lie is just a lie
But I say the cross is in the ballpark
Why deny the obvious child?’
( Paul Simon – ‘The Obvious Child‘)

Peter
Boekencast

Genre: jeugdboek
Uitgeverij: Storyland en Eigen Beheer
ISBN: 9789403682655
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 101
Verschijningsdatum: februari 2023

Hartelijke dank aan Erik Persoons voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review