‘Sterren boven Marrakesh’ – Eva de Wit

no title has been provided for this book
Author:
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789020552812

In Sterren boven Marrakesh nemen we een kijkje in het leven van de drie vrijgezelle vriendinnen: Charlotte, Evelien en Sara. Elk jaar gaan ze met elkaar op vakantie. Dit jaar gaat de reis naar Marokko; Marrakesh om precies te zijn. Een bestemming die voor één van de drie vriendinnen beladen voelt. Zij draagt namelijk al jaren een groot geheim met zich mee. In Marrakesh voelt ze voor het eerst dat ze zichzelf kan zijn en misschien wel haar geheim kan delen met haar vriendinnen. Tijdens de trip leren de vriendinnen meer over het land en de cultuur, maar leren ze ook drie leuke mannen kennen…

Eva de Wit heeft al een paar mooie, zomerse feelgood boeken op haar naam staan. Zo schreef ze onder andere Een huis in Frankrijk, Een zomer in Frankrijk en Weerzien in Italië. Met Sterren boven Marrakesh neemt ze je mee naar een nieuw land.

De cover van dit boek is toch een plaatje en geeft een Oosters gevoel, door de tafel met de typische Marokkaanse / Turkse theeglaasjes en aan het einde van de weg zicht op de woestijn. Van eerdere boeken van Eva de Wit droomde ik altijd weg naar een zonnige vakantiebestemming, hopelijk kan dit boek hier ook voor zorgen.

Het verhaal is een luchtige feelgood, met voldoende romantiek, liefdesperikelen en vriendschappen. Maar De Wit schuwt ook niet om wat zwaardere onderwerpen, zoals verloochening van je afkomst, aan haar verhaal toe te voegen voor wat extra spanning. In korte hoofdstukken neemt de schrijfster je mee naar het zonnige Marrakesh. Door haar beeldende schrijfstijl, wil je het liefst zelf in het vliegtuig stappen om de kruidige geur die in de kleine steegjes hangt, zelf op te snuiven of een net zo romantische nacht beleven als één van de vriendinnen onder de sterrenhemel in de woestijn.

Alle drie de vriendinnen krijgen voldoende ruimte om hun persoonlijke verhalen te delen. Je gaat dan ook van alle drie houden. Al moet ik zeggen dat ik Charlotte in het begin een beetje een snob vond. Toch weet Eva de Wit er op het eind een prachtig geheel aan te breien, waar je als lezer nog lang van kan nagenieten.

Sterren boven Marrakesh is een heerlijk feelgood, precies zoals een feelgood hoort te zijn. Niet te zoetsappig, maar met voldoende spanning om het verhaal zo snel mogelijk uit te willen lezen. Laat je meevoeren naar de prachtige Souks in Marrakesh en hopelijk geniet jij net zo van dit boek als dat ik deed! Sterren boven Marrakesh krijgt van mij dan ook 4 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Z&K
ISBN:9789020552812
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 304
Uitgave: maart 2024

Met dank aan Uitgeverij Z&K voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review