‘Steen der schaduwen’ – Marieke Pallada

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789463084628

Steen der schaduwen is het eerste deel in een geplande reeks van vijf delen in de serie Sleutels van het Lot van Marieke Pallada. Het verhaal is herschreven en eerder verschenen onder de titel Schaduwmeester in 2011. Pallada is gek op de natuur en dat laat ze duidelijk in het verhaal tot uitdrukking komen. Eerder schreef ze in 2016 Witte spijkerbroeken.

Steen der schaduwen begint met een proloog waarin de lezer kennis maakt met Or (16) en Stefan (16), twee vrienden en troonverdedigers in opleiding die van de oude magiër Alfred lesstof moeten bestuderen. Hun vriendin en kroonprinses Myra (14) zit te wachten op de aankomst van haar huwelijksdelegatie.. Plotseling worden ze opgeschrikt door het luiden van klokken en vervolgens wapengekletter. Het ravenleger van Mandrius valt aan en moorden bijna iedereen uit. Met de hulp van Alfred weten ze Aurydea te ontvluchten naar een buurland.

Dan gaat het verhaal twintig jaar later verder en zijn Stefan en Or in dienst van het leger van de koning van Moldragia en arriveren in Bergawold. Or en Stefan hebben geen enkele herinnering aan hun verleden door een magische betovering van aardmagiër Alfred. Alleen komt hier verandering in door een toevallige ontmoeting van Stefan met het bakkersmeisje Masy die wat in hem losmaakt. Dit is het begin van een spannend avontuur waarin verschillende vormen van magie hun intrede doen en pijnlijke herinneringen herleven.

Het duurt even voordat je als lezer in het verhaal komt door de vele personen met bijzondere namen. Pallada neemt de tijd om zorgvuldig een wereld vol verschillende soorten magie te creëren. De personages zijn goed vormgegeven en met ze meeleven is niet zo heel erg moeilijk. Er gebeurt veel in het leven van Stefan, Or en Myra, waardoor ze gedwongen worden om snel beslissingen te nemen. Acceptatie van gaven en inzicht in dingen die gebeuren zijn voelbaar en versterken de onderlinge band van het drietal. Magie en onderlinge verbintenissen spelen een belangrijke rol in het boek.

Pallada heeft een beschrijvende stijl en de fantasie wereld komt tot leven voor de ogen van de lezer. Personages die van gedaante wisselen, drakenmeesters, vreemde misvormde wezens en dolken met magie. Er zitten een aantal onverwachte plotwendingen in het boek waardoor de spanning af en toe behoorlijk oploopt. Deze zorgen samen met de cliffhangers dat je door blijft lezen. De plotwending op het einde van de vertelling is verrassend en houdt de lezer in spanning voor het volgende deel.

Steen der schaduwen is een verhaal waarin oude vrienden herenigd worden, maar de strijd nog lang niet gestreden is en wraak alles kapot maakt, maar liefde een helende werking heeft.

Joke
Boekencast

Genre: Fantasy
Uitgeverij: Zilverbron
ISBN: 9789463084628
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 375
Verschijningsdatum: februari 2023

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review