‘Met een korreltje zand’ – Danielle van Helden

no title has been provided for this book
Genres: ,
Publisher:

ISBN: 9789021039992

Danielle van Helden is werkzaam als communicatieadviseur bij een instelling voor mensen met een beperking. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Danielle ervan om in de moestuin te rommelen of met haar gezin rond te trekken met de camper. In 2021 won Danielle een schrijfwedstrijd waarna haar eerste verhaal Op rolletjes in de Romcomnibus gepubliceerd werd. Daarna volgde haar eerste feelgoodverhaal Het begint met een geheim. Onlangs verscheen haar korte novelle Met een korreltje zand als epub.

In Met een korreltje zand neemt Jasmijn tijdelijk de B&B van haar moeder over. Hoe moeilijk kan het zijn zou je zeggen? Maar als de telefoon roodgloeiend staat doordat er een speciale gebeurtenis op het strand is, de B&B volgeboekt zit en ze ook nog voor haar verstandelijk beperkte broertje Pieter moet zorgen, heeft Jasmijn het niet altijd even gemakkelijk. Als de laatste kamer dan ook nog eens geboekt wordt door een knappe man, weet Jasmijn niet meer wat ze moet doen. Verliefd worden past namelijk niet in haar plan.

Met een korreltje zand is niet alleen een fijne novelle, ook had je gehoopt dat hij langer zou zijn dan 80 bladzijden. Danielle van Helden heeft knap werk geleverd om ondanks de lengte van het verhaal toch de juiste diepgang weten te creëren bij de hoofdpersonen en daarnaast nog van alles te laten gebeuren, zonder dat het te veel wordt.
De thema’s die aan bod komen in het verhaal zijn goed uitgewerkt. Zo krijg je als lezer niet alleen mee hoe zwaar het is om een B&B te runnen, maar ook ten alle tijden klaar te staan voor een broertje met een beperking. Pieter geeft sjeu aan het verhaal. Je krijgt als lezer bewondering voor Jasmijn en haar moeder, maar ook zorgen de situaties met Pieter voor een grote glimlach op je gezicht. Ik zag hem door de beeldende schrijfstijl van Van Helden ook helemaal voor me met zijn te kleine Piet Piraat pyjama aan.

Over de inhoud van het boek kan ik helaas niet veel vertellen zonder grote spoilers. Maar wel kan ik zeggen dat de twaalf hoofdstukken uit waren voor ik er erg in had. Je gaat van Jasmijn, Pieter en Lucas houden. Van mij had deze novelle dan ook zeker verder uitgewerkt mogen worden. Want eigenlijk wil ik nog veel meer over ze weten!

De cover van het boek past volgens mij dan ook perfect bij het verhaal. Je weet als lezer gelijk dat het verhaal zich op en om het strand zal afspelen. Ook de titel past perfect. Als we Jasmijn moeten geloven, liggen er vele korrels zand door de hele B&B.

Met een korreltje zand is een heerlijke, zomerse feelgood novelle die je in één ruk uit wil lezen. Perfect voor een dagje aan zee. Ik geef het boek dan ook 3.5 zonnige sterren. Ik hoop dat Van Helden snel opnieuw in haar pen kruipt.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood novelle
Uitgeverij: Luitingh – Sijthoff
ISBN: 9789021039992
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 80
Verschijningsdatum: mei 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij Luitingh – Sijthoff voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review