‘Het begint met een geheim’ – Danielle van Helden

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789021030418

Dit boek las ik op de terugweg van mijn citytripje naar Parijs. Grappig dat de hoofdpersoon niets liever wil dan een beroemde kunstenaar worden en dan haar vak uitoefenen in Parijs. De cover van het boek is een vrolijke. Een die door zijn lichte kleurgebruik direct opvalt.

Suus werkt al tien jaar bij haar beste vriend en buurman Stan in de kringloopwinkel. Maar eigenlijk doet Suus niets liever dan tekenen. Dit doet ze dan ook stiekem onder werktijd. Ze maakt karikaturen van alle klanten uit de winkel.
Als Suus na een mislukte blinde date, onder iets teveel invloed van alcohol, een ongeluk veroorzaakt, wordt ze gearresteerd door een veel te knappe politieman en moet ze tot overmaat van ramp nog een nachtje in de cel doorbrengen.
Als Suus het meisje dat ze heeft aangereden, opzoekt in het ziekenhuis fleurt ze helemaal op. Nu durft ze niet meer op te biechten dat zij degenen was die haar zo ernstig heeft verwond. Suus houdt dit dan ook geheim, maar of dit zo slim was…?

Volgens de flaptekst is dit een boek voor liefhebbers van Jill Mansell, als ik een feelgood schrijfster goed vind is het Mansell wel. Ik was dan ook erg benieuwd of Danielle hieraan kon tippen. Maar wat een heerlijk boek was dit. Ondanks dat je van feelgood altijd al een beetje weet hoe het af zal lopen, was dit in dit geval absoluut geen stoorzender.

De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is recht voor zijn raap. Van Helden draait er zeker niet omheen, waardoor het boek fijn wegleest. Ook schroomt ze zeker niet om haar boek te laten draaien om het thema ‘het veroorzaken van een ernstig ongeluk met alle gevolgen van dien’. Toch weet ze er door de nodige humor een luchtig feelgood verhaal van te maken. Zo heb ik in de trein terug naar huis, regelmatig een beetje moeten grinniken om de grappen die ze maakt. Zoals de poging om Suus hard te laten lopen. Ik zag mijzelf al voor me tijdens mijn poging tot hardlopen.

De verschillende karakters als Suus, Chris, Stan, Emma en alle andere zijn, ondanks dat het veel personages zijn, goed uitgewerkt. Zelfs de kwal van een Robbert kon op het eind mijn goedkeuring krijgen.

Van Helden weet een prachtig debuut met haar feelgood roman Het begint met een geheim neer te zetten. Een verhaal waarin zowel humor als serieuzere zaken de revue passeren. Het verhaal is door de herhaaldelijke, onverwachtse gebeurtenissen geen moment saai. Top gedaan! Ik kan dan ook niet wachten om een nieuw boek van haar hand te kunnen lezen. Het boek krijgt van mij vier sterren.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030418
Uitvoering: E-book
Aantal pagina’s: 225
Uitgave: augustus 2022

Met dank aan uitgeverij L.S. Amsterdam voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review