‘Kwaad bloed’ – Linda Jansma

no title has been provided for this book
Author:
Genre:

ISBN: 9789461097989

Linda Jansma is een vrij bekende Nederlandse thrillerauteur. Ik lees graag haar thrillers. Ik ben heel benieuwd of zij de spanning, die altijd in haar boeken aanwezig is, ook kwijt kan in een vrij kort verhaal van exact 100 pagina’s. De kaft van het boek ziet er in ieder geval prachtig uit, een rood hart die aan een draadje lijkt vast te zitten. Het is jammer dat de letters van de titel van het boek ook rood zijn, deze lijken deels weg te vallen in het rode hart.

Nikki Benjamins, privédetective, of particulier rechercheur zoals zij zichzelf noemt, raakt betrokken bij de verdwijning van hardloopster Sylvie. In eerste instantie gaat ze op eigen houtje op zoek, maar daarbij loopt ze haar ex-collega Jack aardig in de weg. Jack besluit uiteindelijk dat ze beter gebruik kunnen maken van haar speurderstalent en vasthoudendheid en dus betrekken ze haar bij de zaak. Of dat een goede zet is, is natuurlijk de vraag. Houden ze zaken niet voor elkaar achter? Lukt het ze Sylvie te vinden voor de marathon begint? Waar komt het kleine beetje bloed vandaan dat gevonden is? Dat lees je allemaal in Kwaad bloed. Als je dit verhaal heb gelezen snap je ook waar de titel op slaat.

Ik heb eerder een tussendoortjes van De Verhalenfabriek gelezen. Dat waren feelgood verhalen, dit is mijn eerste thriller. Ik was aangenaam verrast door de schrijfstijl en de spanning in het boek. Toch was het geen nagelbijtend spannend verhaal dat ik niet weg kon leggen. De twist aan het eind vond ik erg leuk en was door mij niet verwacht. Het is fijn om even tussendoor te lezen als een tijdschrift maar persoonlijk lees ik toch liever een volledig boek. Ik denk wel dat De Verhalenfabriek een goed concept in handen heeft waar een groot publiek voor te vinden is. Daarom 3 sterren van mij.

Wilma Boekencast

Genre: Thriller
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097989
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 100 pagina’s
Uitgave: juli 2023

Bedankt De Verhalenfabriek dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review