‘Infarct’ – Viggo Waas & Peter Heerschop

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789400515536

Wie kent ze niet, deze twee mannen? Viggo Waas (1962) is acteur, cabaretier, schrijver, voetbaltrainer en gymdocent. Samen met zijn beste vriend Peter Heerschop. Heerschop is evenals Waas schrijver, acteur en cabaretier. De twee speelden samen met Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr jarenlang bij cabaretgroep NUHR (Niet uit het raam). Voor hun voorstellingen wonnen ze in zowel 2004 als 2016 de Poelifinario Prijs.

Wanneer Viggo Waas op 29 maart 2021 nog even denkt te gaan trainen met zijn personal trainer Cally gaat het helemaal mis. Hij wordt niet lekker en voor hij het weet, wordt hij met loeiende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd. Daar blijkt Waas een herseninfarct te hebben. Door het snelle handelen en Waas zijn wilskracht en doorzettingsvermogen overleeft hij het infarct. Over deze intensieve tijd van revalidatie schrijven hij en zijn beste vriend Peter Heerschop dit indringende boek.

In korte hoofdstukken van slechts twee à drie bladzijden vertellen Waas en Heerschop het verhaal over Viggo zijn herseninfarct. Waar je in het begin vooral leest over hoe Heerschop het beleefd heeft, hoe zijn beste vriend ernstig ziek werd, lees je daarna vooral over hoe gemotiveerd Viggo is, om zijn leven weer op te pakken. Hij gaat sneller en langer door dan hij eigenlijk kan, maar doet er alles aan om zijn spraak weer voldoende te herstellen om weer de bühne op te kunnen.

Het verhaal komt binnen bij mij als lezer, Waas en Heerschop durven hun emoties te tonen en schuwen er niet voor om ook de verdrietige kant van het krijgen van een herseninfarct te delen. Gelukkig zijn het niet alleen maar tranen die vloeien, ook de nodige humor houdt de twee mannen op de been. Het zijn tenslotte cabaretiers!
Het is mooi om te lezen dat de twee vrienden elkaar door dik en dun steunen. En niet alleen elkaar, door hun lange samenwerking, kennen de families elkaar als geen ander, wat zorgt dat ook vanuit de familie en vrienden veel steun is.
Zo maken de vrienden van Waas een playlist voor tijdens zijn revalidatie. Een prachtige lijst die je halverwege het boek mag bewonderen!

In de stukken van Waas is duidelijk herstel te zien en te lezen. In het begin schrijft hij vooral korte zinnen, maar naargelang de tijd vordert, worden zijn zinnen uitgebreider. In dit boek vooral geen moeilijke woorden en lange zinnen. Maar een heerlijk vlot lezend verhaal!

Infarct is een prachtig verhaal over vriendschap in moeilijke tijden. Elkaar steunen tot het bittere einde. Een boek vol verdriet, maar ook een boek dat bol staat van de humor. Een echte aanrader! Infarct krijgt van mij dan ook vijf dik verdiende sterren.

Kim
Boekencast

Genre: non-fictie
Uitgever: Lev. uitgevers
ISBN:9789400515536
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 368
Uitgave: maart 2023

Dit recensie-exemplaar heb ik ontvangen van Lev. uitgevers in ruil voor deze eerlijke recensie.

 

 

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review