‘Ik ben niet vermist’ – Kashelle Gourley & Skylar Hogan

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789045327198

Ik ben niet vermist is het tweede prentenboek van Kashelle Gourley & Skylar Hoogan. Eerder verscheen Noor & Pool van dit duo. De tekst in dit mooie prentenboek is van Kashelle Gourley. De illustraties zijn van de hand van Skylar Hoogan. Geschikt voor jong & oud en lezertjes tot zes jaar.

Wie het boek ziet liggen valt meteen de opvallende hardcover op waar van alles op te zien is voor de onderzoekende lezer. De poster die er op staat met een hond in zwart-wit, en de tekst in hoofdletters Ik ben niet vermist. Aan de binnenkant van dit prentenboek staan zwart-wit posters met daarop de hond Buddy die vermist is. Er valt veel te ontdekken en te beleven in het boek. Het is leuk om samen plaatjes te kijken of als voorleesboek voor het naar bed gaan. Want wat is nu fijner dan samen met een kind dit boek te bekijken? En dan aan de hand van de hilarische plaatjes zelf nog wat verhaaltjes te verzinnen. Deze fraaie illustraties brengen echt een glimlach op het gezicht.

Er gebeurt  wel wat met Buddy die besloten heeft om huisdier af te zijn. Op een dag loopt hij weg en keert zijn huisdierenbestaan de rug toe.  Vrijheid blijheid of toch niet? Want buiten slapen is toch wel wat anders dan fijn bij het baasje op schoot.

De fraaie kleurrijke en soms hilarische illustraties nodigen uit om bekeken en gebruikt te worden voor een vraag- en antwoordspelletje. Uit de gezichten van de mensen en dieren vallen allerlei verschillende emoties uit op te maken. In eenvoudige korte zinnen worden personages tot leven gewekt. Op een speelse manier zitten in het verhaal opvoedkundige lessen verwerkt: jaloezie, te dikke huisdieren, vriendschap en relaties. Wel zit er af en toe een moeilijk woord in, maar dat mag de pret niet drukken. Het stelt daarnaast ook de jonge lezer in de gelegenheid om uitleg te vragen.

Ik ben niet vermist is een uitnodigend en hilarisch prentenboek over een hond met menselijke trekjes.

Joke
Boekencast

Genre: kind & jeugd
Uitgever: Flamingo
ISBN: 9789045327198
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 40
Uitgave: juli 2022

Met dank aan Uitgeverij Flamingo voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review