‘Hotel Happiness’ – Floortje Sanders

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789021030340

Floortje Sanders is het pseudoniem voor Nelleke van den Oever. Oorspronkelijk actrice van beroep, maar tegenwoordig is zij toneelregisseur in Amsterdam. Ondanks dat Nelleke al ruim 25 jaar in Zandvoort woont, groeide zij op in Amsterdam. Hotel Happiness is haar debuutroman en het eerste deel in een tweeluik. Leuk detail, het boek speelt zich grotendeels af in hartje Amsterdam.

Nadat ze haar dochtertje verliest en haar man Julien is vreemdgegaan, vertrekt Lana uit Frankrijk om haar geluk in hartje Amsterdam te beproeven. Ze gaat werken bij Hotel Happiness. In het hotel wordt Lana omringt door de meest excentrieke types die Amsterdam rijk is. Zo ontmoet ze Lenie uit de Jordaan, die zich als een moeder over Lana ontfermt. En al snel voegt ook Omar zich bij het stel. Stiekem valt Lana als een blok voor deze mooie man. Een happy end lijkt vanzelfsprekend, maar niets is minder waar!

Floortje Sanders schrijft het boek vanuit verschillende perspectieven. Zo lees je het verhaal vanuit het wisselende perspectief van Lana, Julien en Omar. Door deze afwisseling blijft het verhaal niet alleen zijn vaart behouden, ook zorgt het ervoor dat je meer over de personages te weten komt en zelfs een beetje van ze gaat houden.

De schrijfstijl van Sanders is vlot en gedetailleerd. Ik kan mezelf al door de kleine straatjes van de Amsterdamse Jordaan zien lopen. Ook de verschillende personages worden duidelijk beschreven. Niet alleen in hun doen en laten, maar ook aan hun uiterlijk laat Sanders niets aan de verbeelding over. Zo zag ik de excentrieke Patrick en die lieve Lenie levendig voor mij.
Naast deze levendige schrijfstijl, weet Sanders door de vlotte pen en korte hoofdstukken de gang in het verhaal te houden. Er gebeurt genoeg in het verhaal om door te willen lezen. Soms zijn de gebeurtenissen een tikkeltje overdreven misschien, maar ze zorgen ervoor dat je als lezer met een grote glimlach verder leest.

Het genre feelgood is zeker op zijn plek, toch weet Sanders ook het onderwerp verlies van een dierbare in het verhaal te verwerken zonder dat het boek zwaar op de hand ligt. Knap gedaan!

Hotel Happiness weet zijn titel waar te maken. Een heerlijk feelgood verhaal over het leukste en gezelligste hotel van Amsterdam. Tijdens het lezen wist Sanders een lach om mijn gezicht te toveren. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende deel in dit tweeluik. Ik geef Hotel Happiness 3.5 ster.

Kim
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: L.S Amsterdam
ISBN:9789021030340
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 304
Uitgave: Oktober 2022

Met dank aan uitgeverij L.S. Amsterdam voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review