‘Het supercoole, supergrappige, superheldenboek’ – Diverse auteurs

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789083140476

Superhelden spreken vaak tot de verbeelding van kinderen en er zijn al veel strips, boeken of films aan gewijd. Het supercoole, supergrappige, superheldenboek is een verrassend spannende verhalenbundel gevuld met tien verhalen van verschillende auteurs. En laten deze verfrissende verhalen nu allemaal over kindersuperhelden gaan die tot de verbeelding van de lezer spreken. Deze leuke bundel is geschikt om zelf te lezen vanaf ongeveer acht jaar. Maar voorlezen en samen ervan genieten is natuurlijk ook leuk. Kim Brakevelt verzorgde de bijpassende fleurige illustraties.

Het leuke is, dat je bij de aankoop van dit boek ook nog eens de welbekende Cliniclowns steunt. Per verkocht boek doneert Phoenix Books € 2,50, zodat de Cliniclowns hun goede werk kunnen voortzetten met het vermaken van kinderen in ziekenhuizen.

Elk avontuurlijk verhaal wordt voorafgegaan door een voorwoord van de auteur die het geschreven heeft. Ze schrijven iets over zichzelf en geven een korte hint naar de inhoud ervan.

Met Planeet S trapt Nico De Braeckeleer af en brengt de lezertjes naar een planeet waar bijna alle bewonertjes superkrachten hebben. Ze staan ten dienste van iedereen, maar gebruiken niet allemaal hun krachten op de goede manier.

In Droog water schrijft Rob Baetens over nijlpaarden, kortweg Hippo’s genoemd. In dit leuke en leerzame stukje komt de lezer wat meer aan de weet over nijlpaarden en dat vriendschap verbindt. “Als je maar hard genoeg gelooft dat je het kan, dan lukt het.”

Met Hilfe laat Bieke Vanlaeken zien dat als je in jezelf gelooft, je meer kunt dan Je zelf denkt. En dat je samen sterk bent.

In De Tijdhoppers is leren luisteren een belangrijke les in het verhaal, waar heksen, draken en ridders in voorkomen.

Wanneer je een hekel aan rekenen hebt of er juist heel goed in bent, zal De rekenziekte van Marina Defauw aardig zijn om te lezen en te leren dat vertrouwen in elkaar belangrijk is.

Koning Kid I is door Tom Bergs & Kris van der Sande geschreven. Hierin is de achtjarige Ruben een superheld. Maar of hij in staat is om spel van realiteit te scheiden?

Met De schoolgeest weet Annick Bardijn een spookachtig verhaal neer te zetten waarin geen superkrachten nodig zijn, maar inventief denken.

En wat te denken van Alles is echt super van Maja Vermeulen, waarin een gezin met superhelden de hoofdrol speelt en daarin voortvarend te werk gaat.

Een papieren bootje laat fantasie tot leven komen met papiervouwkunst. Marie Uiterwijk laat hiermee zien dat alles mogelijk is, als je er maar in gelooft.

De hekkensluiter is voor Hanne Goorickx met Millie en de beestenbende van Bloemenkein. Waar dierenliefde van een klein meisje zorgt voor een beslissing waar haar moeder absoluut niet blij mee is.

Voor alle tien de verhalen geldt dat ze vlot lezen en het taalgebruik aansluit bij de jonge lezer. Vier superhelden sterren krijgt het van mij.

Joke
Boekencast

Genre: Kind & Jeugd
Uitgever: Phoenix Books
ISBN: 9789083140476
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 160
Uitgave: december 2023

Dit recensie-exemplaar hebben wij ontvangen van Phoenix Books in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review