‘De zilveren vos 3: Hartverwarmende winter’ – Karin Rozenhart

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789047207672

Hartverwarmende winter is het laatste deel in De zilveren vos trilogie. In de vorige delen konden we vooral lezen over de levens van Raaf, Daisy en Tina. In het derde deel komt een heel nieuw familielid om de hoek kijken, wat zorgt voor leuke wendingen.
Karin Rozenhart schrijft haar boeken het liefst op zolder, in haar huis in Almere, waar ze met haar man en twee kinderen woont. Naast schrijven houdt ze ook van wandelen, de natuur, tekenen en natuurlijk lezen.

Waarschuwing: Mocht je de andere twee delen nog niet gelezen hebben, kan deze recensie spoilers bevatten!
Na zes jaar komt Iris, het nichtje van Chantal, de schoonmaakster uit De zilveren vos, terug naar Nederland. Haar moeder heeft recent een hersenbloeding gehad en Iris wil niets liever dan in haar buurt zijn. Iris logeert in De zilveren vos en is daar met één grote wens naartoe gekomen. Ze wil namelijk niets liever dan de band tussen haar tante en haar vader weer herstellen. Maar dit dreigt bijna te mislukken. Als Iris bijspringt in het café, heeft ze niet alleen meer tijd om na te denken over haar plan, maar ook meer tijd om met de knappe kok Morris te flirten. Lukt het haar alsnog om de band met de familie te herstellen?

De cover van Hartverwarmende winter past helemaal bij de andere twee delen. Het hotel is in winterse sferen gehuld en dit past perfect in de tijd waarin het boek zich afspeelt. Ik hoop dat de boeken ook nog eens uitgegeven worden als paperbacks. Ze zouden mooi staan in de boekenkast!

Wat ontzettend jammer dat de boeken over De zilveren vos ten einde zijn. Ik heb namelijk erg genoten van de verhalen over de verschillende personages. Waar je in het eerste deel vooral meer leert over Raaf en Daisy, is deze verhaallijn gelukkig nog niet ten einde in het derde deel. Rozenhart heeft zowel Raaf, Daisy als Tina weer in het verhaal weten te verwerken.
Daarnaast vond ik het ook leuk om een wat minder prominente hoofdpersoon, Chantal, de schoonmaakster in het hotel, te leren kennen.

De hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is beeldend, waardoor je jezelf al helemaal in de winterse sferen ziet rondlopen in het hotel. Je wordt helemaal het verhaal ingezogen en wil maar één ding en dat is doorlezen tot het boek uit is.

Met Hartverwarmende winter komt er helaas een einde aan De zilveren vos serie. Zoals de titel al doet vermoeden, is het verhaal zeker hartverwarmend. Ik hoop dan ook dat Karin Rozenhart snel weer een nieuw boek uitbrengt.
Hartverwarmende winter krijgt van mij 3.5 ster.

Kim
Boekencast

Genre: feelgood
Uitgeverij: loft books
ISBN: 9789047207672
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: –
Verschijningsdatum: september 2023

Hartelijke dank aan uitgeverij loft books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar, in ruil voor deze eerlijke recensie.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review