‘Mayday’ – Suzanne Vermeer

no title has been provided for this book
Genre:
Publisher:

ISBN: 9789400516809

Suzanne Vermeer is het pseudoniem voor verschillende anonieme auteurs. Enkele keren per jaar verschijnen er vakantiethrillers die zich afspelen op een leuke vakantiebestemming. Met Mayday worden we meegenomen naar het mooie Zweden, waar we kennismaken met de Abba-hype die daar nog steeds heerst.

Charlie Muller is met haar vriend Marco in Zweden. Haar broer Peter, diens vrouw Femke en schoonbroer Robert zullen hen snel vervoegen. Maar dan gebeurt het onmogelijke, het zeilschip van Peter zinkt in de Oostzee. Femke en Robert overleven de ramp, maar Peter niet. Het lijkt op een ongeluk en de Zweedse autoriteiten beslissen dan ook om het niet verder te onderzoeken. Maar Charlie’s buikgevoel zegt dat er meer aan de hand is. Ook journaliste Elina Kjellberg heeft zo haar bedenkingen bij de theorie van de overheid dat dit een ongeval was. Elina en Charlie slaan de handen in elkaar en gaan samen op onderzoek om de waarheid te weten te komen.

Het is nogal verwarrend of dit nu de winter- of zomerthriller is van Suzanne Vermeer. Het boek verscheen vóór de winter, maar heeft een zomerse cover, hiernaast speelt het zich af in Zweden, een winterbestemming. Na het lezen ben ik er ook niet veel wijzer uit geworden, want inhoudelijk speelde het verhaal zich niet af in een bepaald seizoen. Fans van Suzanne Vermeer zouden dan ook wel eens teleurgesteld kunnen zijn.

Net als in de andere boeken binnen deze reeks, wordt er een bepaalde problematiek aan de kaak gesteld. Deze keer wordt de farmaceutische industrie onder de loep genomen. Voor mij was dit een beetje een domper, want dit is niet een thema dat mij aanspreekt en ik heb me soms wat door het verhalen moeten slepen, hoewel er op zich niets mis mee was.

De personages zijn op een fijne manier uitgewerkt, vooral het hoofdpersonage Charlie. Ze had een goede band met haar broer Peter en dit wordt krachtig in beeld gezet. Hier tegenover werd dan de relatie tussen Femke en Robert geplaatst. Ook een broer-zus relatie, maar eentje die er helemaal anders uitziet. De tweede protagonist Elina is een sterke vrouw, die recht door zee is.

De hoofdstukken zijn kort en eindigen meestal met een cliffhanger waardoor je als lezer getriggerd wordt om zo snel mogelijk verder te lezen. Ook wordt de spanning op een vlotte manier opgebouwd. Doch had het uiteindelijke plot voor mij een voorspellend karakter, maar dit ontnam mij niet echt het leesplezier.

Mayday is een echte Suzanne Vermeer misdaadroman. Fans zullen heerlijk kunnen wegzakken in de sofa en genieten. Voor mij was het iets te voorspelbaar en een thema dat mij iets minder ligt. 3,5 sterren.

Silke
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
ISBN: 9789400516809
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s:320
Uitgave: oktober 2023

Met dank aan A.W. Bruna Uitgevers voor dit recensie-exemplaar in ruil voor deze eerlijke recensie

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review