‘Het eindigt met jouw dood’ – Alexander Olbrechts

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789493266285

Manon De Ridder en Daniël Snoeck ontvangen een bizarre dreigbrief met de tekst: Het eindigt met jouw dood. Dit zet hun relatie danig onder druk. Wanneer ze worden gestalkt en Manon opeens verdwijnt, slaat Danny op tilt. Uiteindelijk beslist hij om uit te zoeken wat er aan de hand is, en roept daarvoor de hulp in van zijn vriend Nico. Hun onderzoek leidt hen naar het bedrijf Omega Corporatie en naar een mysterieus experiment uit het verleden…

Met Het eindigt met jouw dood heeft Alexander Olbrechts een zeer sterke thriller neergezet. Dit is Olbrechts’ tweede boek, eerder schreef hij al de spannende thriller Gevlinderd.
Het eindigt met jouw dood begint met een uitgeschreven geluidsopname als inleiding. Er straalt iets mysterieus en geheimzinnigs van uit, wat al direct zorgt voor een bepaalde mate van spanning. Je blijft geboeid verder lezen, en de spanning zorgt voor een eerste grote piek op het moment dat Manon verdwijnt. Het wordt daarna alleen maar spannender, en dat wordt door de nodige cliffhangers nog versterkt.

De plot is uitmuntend uitgewerkt en wordt beetje bij beetje opgebouwd.  Er zijn meerdere plottwisten in het verhaal aanwezig, en sommige zijn erg verrassend. Olbrechts heeft goed over het concept van het boek nagedacht. Je merkt daarbij dat hij een bijzonder goede kennis heeft over hoe het er in een medisch labo aan toe gaat. Het maakt de verhaallijn geloofwaardig, alsof het zomaar echt zou kunnen gebeuren. Dat hij daarnaast ook eigen ervaringen verwerkt in het boek, maakt het alleen nog maar realistischer. Lees daarom zeker ook even het nawoord.

De geheimzinnigheid over het experiment in het verleden is een van de sterktes van Het eindigt met jouw dood. Het is een verhaallijn die je de hele tijd bezighoudt en zorgt voor een voortdurende onderliggende spanning. Nog een sterk punt zijn de verschillende vertelperspectieven. Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Daniël (Danny), Nico en Pieter. Doordat er in grote blokken wordt gewerkt met daarbij meerdere hoofdstukken, ben je telkens perfect mee wie er aan het woord is. Intussen leer je ook de personages beter kennen, en krijg je zo een andere kijk op eenzelfde situatie of gebeurtenis.

De personages zijn allen zeer goed uitgewerkt. Zo is Danny een sympathieke dertiger, die door het verdwijnen van zijn verloofde Manon wanhopig wordt. Je ziet hem lijden, zijn verdriet en woede wisselen elkaar voortdurend af. Dit maakt dat je als lezer al snel met hem meeleeft. Het is vooral de manier waarop hij door auteur wordt neergezet dat het personage zo levendig maakt. Zo leest een deel van Danny volledig anders dan deze van grappenmaker Nico. Het is alsof het personage zelf aan het woord is, op zijn eigen manier. Dit helpt je enorm bij het inleven in de karakters.

Alexander Olbrechts heeft een meeslepende en beeldende schrijfstijl, waardoor je de gebeurtenissen zo voor je ogen ziet gebeuren. Ook slaagt Olbrechts erin om de lezer het hele verhaal lang te boeien en in spanning te houden. Thema’s als medische experimenten, stalking en verslaving maken de verhaallijn intrigerend. De hoofdstukken zijn aangenaam kort en zorgen voor een hoog leestempo, waardoor je het boek al snel uit hebt. Sneller dan je zou willen.

Het eindigt met jouw dood is een ijzersterke thriller die je vanaf de eerste bladzijde niet meer loslaat. Over elk detail is nagedacht en tot in de puntjes uitgewerkt. Olbrechts debuut Gevlinderd was reeds een voltreffer, en dit boek doet hier nog een schepje boven op. Daarom maar liefst vijf sterren voor Het eindigt met jouw dood!

Severine
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 9789493266285
Uitvoering: e-book
Aantal pagina’s: 356
Uitgave: december 2021

Met dank aan Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review