‘Luister naar mij’ – Tess Gerritsen

no title has been provided for this book
Genre:

ISBN: 9789044364439

Tess Gerritsen schreef met Luister naar mij alweer haar dertiende thriller in de serie rondom rechercheur Jane Rizolli en patholoog anatoom Maura Isles. Van huis uit is Gerritsen internist, maar stopte hiermee tijdens haar zwangerschap en focuste zich op het schrijven van romans en thrillers. Dit is haar goed gelukt, want inmiddels is Luister naar mij haar 28e boek dat vertaald is in het Nederlands.

Rechercheur Rizolli en patholoog anatoom Isles onderzoeken de gruwelijke moord op verpleegkundige Sofia Suarez. Er zijn geen aanwijzingen voor de moord, totdat Jane erachter komt dat Sofia iets op het spoor was. Iets waar ze beter haar neus niet had kunnen insteken. Jane en Maura komen erachter dat de zaak allemaal veel ingewikkelder blijkt dan dat ze in eerste instantie dachten. Als de moeder van Jane dan ook nog eens voor politieagentje gaat spelen in haar eigen buurt, is ook zij haar leven niet zeker.

Lang heb ik gewacht op een nieuw deel over dit duo. Alle boeken en ook de serie rondom Rizolli en Isles heb ik verslonden en kon dan ook niet wachten om in Luister naar mij te beginnen. Na het eerste hoofdstuk dacht ik dat ik dit boek al gelezen had. Gelukkig bleek dit niet waar. Wel vond ik dat het verhaal veel overeenkomsten had met het boek ‘De studente’.

Het verhaal wordt verteld door wisselende perspectieven. Zo kom je alles te weten over Maura, Jane, Amy en Angela de moeder van Jane. Bij elk hoofdstuk wordt ook duidelijk aangegeven vanuit welk perspectief dit verhaal geschreven is.
Niet eerdere kregen we zoveel te lezen over de moeder van Jane. Angela krijgt dit deel een grote rol in het verhaal. Iets wat het boek tot op het einde voor mij een stuk minder spannend en interessant maakte. Helaas, want de vorige delen waren erg goed.
Er wordt dan wel een moord gepleegd, maar deze keer worden er een stuk minder details weggegeven. Angela neemt toch een soort van de hoofdrol op zich, waardoor het moord oplossen een beetje naar de achtergrond verdwijnt.

De schrijfstijl van Gerritsen is beeldend, waardoor je wel precies weet hoe alles eruit ziet en zorgt het ervoor dat je jezelf kunt onderdompelen in het verhaal. Sommige passages waren zo goed geschreven, dat ik wanneer ik s’avonds las ik er de kriebels van kreeg. Geen boek om voor het slapen gaan te lezen.

In de pak en beet laatste 50 bladzijden probeert Gerritsen het verhaal nog een onverwachte draai te geven. Iets wat naar mijn idee, leuk gedaan is, maar eerder in het verhaal had mogen gebeuren. Nu lijkt het alsof ze het een beetje heeft moeten afraffelen om het verhaal te laten eindigen. Er had mijns inziens meer uitgehaald kunnen worden.

Ondanks dat ik Luister naar mij niet het beste boek in de Rizzoli & Isles serie vond, kon ik niet stoppen met lezen en kan ik toch niet wachten op het volgende boek van Gerritsen. Ze blijft me intrigeren met haar verhalen. Hopelijk is er in een volgend deel weer meer een rol voor Maura weggelegd. Het boek krijgt van mij daarom 3 sterren.

Kim
Boekencast

Genre: thriller
Uitgever: The House of Books
ISBN: 9789044364439
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 304
Uitgave: juli 2022

Met dank aan uitgeverij The House of Books voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review