‘Het derde wiel’ – Krista van der Hulst

no title has been provided for this book
Publisher:

ISBN: 9789464493337

Het derde wiel van Krista van der Hulst vertelt het verhaal van boezemvriendinnen Minke en Teske. Ze wonen samen met Jacintha in een voormalig studentenhuis. De broer van Teske is uit de kast gekomen en ze probeert dan ook te bemiddelen tussen haar gelovige ouders en hem. Minke werkt in een bedrijf op de ICT afdeling en krijgt te maken met seksuele intimidatie. Ze vinden beide de liefde van hun leven, maar dat gaat niet zoals ze hopen. Een confrontatie loopt uit de hand. Ze moeten zorgen dat niemand hun geheim ontdekt. Hoe komen ze hier uit? Welke impact heeft dit op hun vriendschap?

Krista van der Hulst heeft een leuke schrijfstijl. Je zit onmiddellijk in het verhaal en je wilt als het ware het boek in 1 keer uit lezen. Het enige minpunt vind ik het feit dat de auteur alles heel uitgebreid omschrijft, waardoor het niet altijd even vlot las.

Gaandeweg het boek begrijp je waarom de auteur heeft gekozen voor de titel. Ik vind deze dan ook goed gekozen! Ook de cover van het boek vind ik sprekend. Twee lachende vriendinnen, verwijzend naar Minke en Teske.

Minke en Teske zijn twee heel herkenbare personages. Elk hoofdstuk wordt afwisselend verteld vanuit het ik-perspectief van de twee hoofdpersonages. Zo kruip je als het ware in hun hoofd en kan je je enorm inleven in het personage. Ik vind het twee leuke en grappige personages.

In het begin voelt het boek aan als een klassieke feelgoodroman. De twee hoofdpersonages zijn gelukkig, want ze hebben allebei de liefde van hun leven ontmoet. Plots, heel onverwachts, gebeurt er een enorme twist, die onmiddellijk heel veel spanning en drama met zich meebrengt. Wat er nadien gebeurt, voelt voor mij niet helemaal realistisch aan, maar het past wel in het verhaal.

Ik vind het heel tof dat van der Hulst geen evidente thema’s in het boek aan bod laat komen, zoals seksuele geaardheid en seksuele intimidatie. Ze had deze thema’s nog iets diepgaander uitgewerkt mogen hebben, maar het toont aan dat de auteur het aandurft om deze thema’s bespreekbaar te maken.

Het derde wiel is een leuk feelgoodboek, met de nodige spanning en drama. Ik raad het zeker aan om te lezen. Ik geef deze dan ook 4 sterren.

Ellen
Boekencast

Genre: Feelgood
Uitgever: Uitgeverij Ellessy
ISBN: 9789464493337
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 246
Uitgave: juli 2022

Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor dit recensie-exemplaar.

Share

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rate this review